На Закарпатті ветерани війни зможуть отримати послугу безоплатного зубопротезування

06.03.2024 10:55 ЗДОРОВ'Я

 

Процедуру гарантує відповідний Закон України, ми ж на місці повинні розробити алгоритм дій пацієнта. Під час наради в ОВА під головуванням першого заступника керівника краю Мирослава Білецького ішлося про розробку алгоритму дій пацієнта в таких випадках.

«Раніше безоплатне зубопротезування проводили 5 закладів у різних районах області. Після реорганізації у сфері охорони здоров’я доступ до цієї послуги обмежений. Щоб забезпечити якісні стоматологічні послуги учасникам бойових дій, унормовуємо порядок дій пацієнта», – прокоментував Мирослав Білецький.

За його словами, фахівці департаментів ОВА розробляють нові положення, котрі повинні внести до вже затвердженої раніше програми соціальної підтримки ветеранів. Згідно з ними пацієнт зможе провести безоплатне зубопротезування у будь-якому закладі на свій розсуд – чи комунальному, чи приватному.

Закарпатська ОВА й обласна рада спільно розробляють механізм відшкодування витрат стоматологічним закладам за надані послуги з обласного бюджету.   За основу взяли принцип дії державної програми «Доступні ліки». Для одного випадку також буде передбачена межа – 10 тис. грн.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат