На Закарпатті зростає захворюваність на туберкульоз серед дітей

12.04.2024 17:15 ЗДОРОВ'Я

 

Попри загальну тенденцію зменшення кількості випадків туберкульозу, на Закарпатті зростає захворюваність серед дітей. На сьогодні цей показник становить близько 3% від усіх захворілих.

Про це йшлося на першому цьогоріч засіданні Обласної ради з координації дій у відповідь на поширення туберкульозу та ВІЛ в Закарпатській області під головуванням першого заступника керівника краю Мирослава Білецького.

За його словами, за підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце в Україні за показником захворюваності на туберкульоз. Торік фахівці фіксували незначне зниження кількості нових випадків недуги – 74 на 100 тис. населення.

Медики акцентують на тому, що чимало випадків несвоєчасного виявлення недуги, оскільки пацієнти не звертаються по допомогу, не проходять регулярне обстеження.

«Важливо розуміти, що у сучасних умовах, із наявними обладнанням, препаратами та методиками, туберкульоз – виліковна хвороба, а діагностика та лікування у разі виявлення – безкоштовні», – зазначив Мирослав Білецький.

Не варто нехтувати щорічним медичним оглядом, а якщо вас турбують кашель чи інші симптоми, обов’язково проконсультуйтесь із сімейним лікарем.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат