Ексміністр МВС Арсен Аваков має на Закарпатті 900 га плантацій фундука

09.04.2024 00:09 СОЦІО

Родині Авакових через фонд АТ «ЗАКРИТИЙ НЕДИВЕРСИ­ФІКОВАНИЙ ВЕНЧУРНИЙ КОРПОРАТИВНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОНД „ФОРСАЙТ ІНВЕСТ“» належить один з найбільших садів фундука площею 900 га (ТОВ "Карпатські золоті горішки"), що розташований у Закарпатській області, ближче до європейських ринків.

Арсен Аваков, його дружина Інна Авакова та бізнес-партнер Ігор Котвіцький офіційно стали власниками ТОВ "Карпатські золоті горішки" у 2023 році, хоча компанію й раніше пов'язували з аваківською групою "Інвестор".

Фундук, або ліщиновий горіх, – один з найпопулярніших горіхів серед українських садівників.

Ідея вирощувати горіхи стала популярною серед бізнесменів в Україні (не лише аграрних) ще років 15 тому. Драйвером інтересу стали високі ціни на горіхи, які в той час в Україні майже всі були імпортними.

У 2023 році в Україні заклали приблизно 2 300 гектарів нових садів, більше ніж половина з них – це горіхові та черешневі насадження. Серед горіхових садів 80% – це насадження ліщини.

Цей горіх починає "працювати" вже через три роки. Після цього врожаї зростають кратно: від 600 кг/га на шостий рік до 1200 кг/га на сьомий рік, і далі до майже 3 тон/га.

Арсен Аваков та його дружина володіють багатьма бізнес активами в різних секторах економіки України, серед яких компанії: ТОВ "ЗАТИШНА ДУБРАВА", АТ "ФОРСАЙТ ІНВЕСТ", ТОВ "ГРАНД-ТЕР", ТОВ "САНВЕЙ СТ", ТОВ "ПОРА БЕЗПЕКА", ТОВ "ГОТЕЛЬ ГОЛОСІЇВСЬКИЙ", ПП "МІНІСТРІ ПЛЮС", АТ "ВЕРОНА", ТОВ "БІЗНЕС-БІЛД", ТОВ "ЕКОПРОМ-СЕРВІС", ТОВ"АЕСУ", ПРАТ "ІНВЕСТОР", ТОВ "ПІДСТЕПНЕ СОНЦЕ", ТОВ "ТРАСТОВА КОМПАНІЯ АВАКОВА", ТОВ «ТРИХАТИ-ЕЛІОС», ТОВ «АҐРОФЕРТ» тощо.

inventure

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат