В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини

18.04.2024 23:27 ПОДІЇ

 

У четвер, 18 квітня, у «Совиному гнізді» відбулася підсумкова конференція «Розкриття потенціалу міста: зміцнення державних інституцій через словацько-українське транскордонне співробітництво в розширеному європейському просторі».

Йшлося про ефективне управління містами та розбудову міських програм, успішні практики наближення державних інституцій до громадян тощо.

Відкривали конференцію Іван Завидняк, заступник міського голови Ужгородської міської ради, а також Едуард Бураш – Посол Закарпаття в Словаччині в Україні, Закарпатська область, експерт у сфері транскордонного співробітництва з Україною.

Насамперед варто зазначити, що проєкт «Міста в розширеному європейському просторі: розвиток потенціалу державних установ шляхом словацько-українського транскордонного співробітництва та підвищення доброчесності в державних справах (CEEA) » впроваджується управлінням міжнародного співробітництва та інновацій Ужгородської міської ради у партнерстві з міською адміністрацією Кошице (Словаччина), департаментом міжнародного співробітництва Харківської міської ради, Центром суспільних та психологічних наук САН Spolo?enskovedný ústav CSPV SAV національним міждисциплінарним дослідницьким інститутом NORCE з м. Альта (Норвегія) у рамках програми «Належне управління та транскордонне співробітництво» Норвезького фінансового механізму. Стартував він ще у 2016 році.

Мета – розвиток транскордонної інституційної співпраці між державними установами в сфері управління, підвищення обізнаності державних службовців України в питаннях прозорості державного управління, переймання досвіду партнерів зі Словаччини та Норвегії.

Відкриваючи конференцію заступник міського голови Ужгородської міської ради Іван Завидняк, подякував колегам за співпрацю й ефективний обмін знаннями: «Продовжуємо напрацьовувати й розширювати звʼязки з європейськими партнерами, ділитися досвідом та разом покращувати умови життєдіяльності у наших містах».

У свою чергу Едуард Бураш, Посол Закарпаття в Словаччині в Україні, зауважив, що успішна співпраця між Ужгородом та Словаччиною триває вже понад 30 років.

«До спеціальної програми підключені три ОТГ на Закарпатті та кілька міст у Словаччині. Кілька днів тому, відбулася зустріч у словацьких Михайлівцях прем’єр-міністрів. А ми також зі свого боку намагаємося налагоджувати співпрацю», – наголосив Едуард Бураш.

Загалом під час заходу спікери говорили про ефективне управління містами, розбудову міських програм та транскордонне співробітництво.

Карпатський об’єктив

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат