Достойний генерал

17.02.2024 11:16 ПОЛІТИКА

Ще з кінця минулого року провладні політтехнологи почали розкручувати інформацію про відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Так перевірялася реакція суспільства. Суспільство прореагувало негативно і відставку відкладали. При цьому українців готували до того, що Залужного знімуть.

Таки зняли. Замість нього поставили командувача сухопутними військами Олександра Сирського.

Знімали Залужного обережно і додали трохи пафосу. Зеленський нагородив його званням Героя України і на прощання пообнімав. Мовляв, не тримаймо один на одного зла.

Коли мова йшла про причини відставки Залужного, то говорилося здебільшого про необхідність зміни тактики на фронті. Але були й інші думки. Зокрема, говорилося, що Залужний погано контактує із Пентагоном і не завжди прислуховується до порад американців.

Також говорилося про те, що Залужний занадто обережний і саме через це провалився контрнаступ.

Є також версія про те, що у Залужного занадто високий рейтинг довіри серед населення України і він становить політичну загрозу для Зеленського.

Щодо Сирського, то він часто обговорював з президентом ситуацію на фронті в обхід Залужного. Тобто, Зеленський йому більше довіряв. А ще Сирського називають «м’ясником», у якого більш радикальна тактика ведення бойових дій. Він більш рішучий і не цурається вести людей в атаки, знаючи, що можуть бути великі втрати.

Як відставка Залужного вплине на хід бойових дій? Здається, що ніяк. Ситуація мало вже залежить від командування. Ситуація залежить від   того, наскільки Захід спроможний нам допомогти у цій війні, бо самостійно ми не впораємося. І тепер дуже шкода, коли усвідомлюєш, як за всі роки незалежності України наші керівники розкрадали державу.

«Ми бездарно, боягузливо дали розікрасти нашу державу криміналу на чолі з Кучмою, Кравчуком і т.д.

Армії нема, економіка працює виключно на цих же упирів-олігархів. Здали Крим, частину Донбасу.

Ми отримали «Мінськ», за Донбас повертається як автономія. Далі ми мали «Стамбул», за яким нам віддавали Донбас, Крим на 10 років перехідного періоду. Захід нам сказав - воюйте.

І ось зараз вже неповні 5 наших областей під росією. США вже злили нас не соромлячись. Як і Афганістан. Захід скорочує допомогу, наші можновладці на всіх рівнях крадуть, як в останній день, своєї економіки і ВПК нема, чим наступати і повертати території нема і не буде. Воювати ще 10 років може тільки РФ, яка поки що перемелює мільйони окупованих українців і може ще погнати до 10 млн своїх громадян на війну.

Ось такі результати нашого голосування за гречку.   Прийшла розплата за бидлячість»
, - написав у соцмережах з цього приводу відомий закарпатський громадський діяч Сергій Ратушняк.

І якби українці були більш свідомими та патріотичними, то ми могли мати сильну владу, сильну економіку, сильну армію, вже давно могли б бути інтегровані в євроатлантичні структури і розбудовувати державу на рівні з іншими демократичними країнами Заходу.

На жаль, зараз цього всього немає і нам залишається віддати всі сили, щоб зберегти державність.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат