64-річну закарпатку посадять на 5 років тюрми через проросійські пости в соцмережах

09.05.2024 23:46 КРИМІНАЛ

64-річну жительку села Бедевля Тячівського району Закарпатської області засуджено до 5 років позбавлення волі за публікації в соціальній мережі «Однокласники». Жінку визнали винною у виправданні та глорифікації російської агресії проти України.

Згідно з матеріалами справи, пенсіонерка протягом 2022 року публікувала на своїй сторінці в «Однокласниках» дописи, в яких виправдовувала дії російських військ в Україні, заперечувала воєнні злочини РФ, поширювала дезінформацію про хід війни та закликала до підтримки окупантів.

Суд визнав, що публікації пенсіонерки носили публічний характер, мали широкий розголос та завдали шкоди інтересам України. Її дії кваліфіковано за статтею 436 Кримінального кодексу України (виправдання агресії Російської Федерації проти України).

Жінка свою вину не визнала і заявила, що її дописи були вирвані з контексту. Однак суд не погодився з її аргументами і постановив суворий вирок.

Це перший випадок в Україні, коли за публікації в соціальних мережах людину засуджують до позбавлення волі на такий тривалий термін. Цей вирок може стати прецедентом для інших подібних справ.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат