Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-27') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 160, 20

Бюджет та підсумки

Секретар Ужгородської міської ради Арсен Мелкумян про найвагоміше за рік, що минає, і міський бюджет-2023.

Закарпатський винахідник, який виготовляє папір з опалого листя, виграв грант на 2,5 млн євро

21-річний уродженець села Сокирниця Хустського району Валентин Фречка отримав від Євросоюзу 2,5 млн євро на будівництво фабрики паперу з опалого листя. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Обіцянки США

У той час, коли російський диктатор путін виступає перед своїми генералами і каже, що війна в Україні триватиме «до перемоги», наш президент Зеленський здійснив свій перший за час війни закордонний візит. Зеленський полетів до США.
Зустріч з президентом США Байденом. Виступ у Конгресі. Стало зрозуміло, що путін не дочекається своєї «перемоги». А дочекається суду в Гаазі за здійснені злочини.

Що буде з електрикою?

Краще не стало. Влада звітує про те, що наші енергетики мужньо відновлюють інфраструктуру, що дасть змогу значно покращити електропостачання в країні. А ще влада звітує, що ряд держав надали нам потужні генератори та трансформатори. А ще цього тижня не було прильотів і влада рапортувала, що було збито всі безпілотні апарати, які російські окупанти запустили бомбардувати наші енергетичні об’єкти. Ну і нарешті, влада повідомила, що підключені всі реактори на наших атомних станціях.

Обласний Будинок дитини у Сваляві отримав чергову допомогу зі Словаччини

За ініціативи Едуарда Бураша, який є радником з транскордонної співпраці глави уряду Словаччини, у місті Кошице було організовано збір гуманітарної допомоги. Роботу зі збору гуманітарки в Кошице проводить українка Наталія Олександрова, яка очолює громадську організацію «ТАНДЕМ».

На Закарпатті відкрили вже 214 «Пунктів незламності»

На Закарпатті відкрито вже 214 «Пунктів незламності», більшість із яких розміщені в адмінбудівлях та старостатах. Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

Вже цього місяця з Ужгорода до Кам’янець-Подільського курсуватиме потяг

Укрзалізниця оголосила про започаткування нового залізничного сполучення.

Знову удар

Ми не встигли оговтатися від потужних ракетних ударів, трохи відновити енергосистему і перейти до планових відключень електропостачання, як росія знову нанесла ракетний удар. Тривалу паузу між ракетними ударами експерти пояснювати теплою погодою. Тобто, російські фашисти очікували морозів.

Про що спілкувався мовний омбудсмен із міською владою

Місто Ужгород і все Закарпаття прийняло значну кількість внутрішньо переміщених осіб, які далеко не завжди володіють державною мовою.

Закарпаття — у трійці лідерів із вакцинації проти поліомієліту

Закарпаття — у трійці лідерів із виконання плану форсованої імунізації проти поліомієліту дітей віком до 6 років.

Суд змусив владу Мукачева внести замок «Паланок» до Реєстру пам’яток

Ще колишній голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль звертався до міністра культури вжити заходів для того, щоб виконати постанову Верховної Ради про передачу замку «Паланок» під патронат уряду. Потім він вніс зміни в розпорядження представника Президента в Закарпатті, яким було передано цей замок у комунальну власність Мукачева.

В Ужгород зі Словаччини привезли 30 кілограмів свічок

Про це розповів радник глави уряду Словаччини з міжкордонної
співпраці Едуард Бураш.

Закарпатська область отримала вакцини для профілактики грипу

Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький. Війна — це, звісно, тема № 1. Однак із нею не зникли сезонні захворювання, кількість яких особливо зростає в осінньо-зимовий період. І зараз особливо важливо подбати про здоров’я своє та рідних. Епідеміологи передбачають, що під час сезону захворюваності 2022—2023 років знову одночасно циркулюватимуть віруси грипу та ковіду.

Президентка Угорщини відвідала Закарпаття

Президентка Угорщини Каталін Новак відвідала закарпатське місто Берегово.

Холод та темрява

На Закарпатті, як і скрізь по Україні, люди дедалі більше обурюються через відключення електропостачання. Десь уже люди виходять і на акції протесту. Ворог знищив більше половини нашої енергосистеми. Окупанти не зупиняються і мають намір знищити не лише електросистему, але й газову. Щоб українці замерзли взимку.

Воювати там і тут

Мене рве на частини, коли читаю: от прийдуть хлопці з фронту, то вони швидко наведуть тут лад. «Хлопцям і дівчатам», які прийдуть з війни, точно буде не до того, щоб робити роботу, яку мали й повинні зробити ми. Вони прийдуть змученими, травмованими — у фізичному й психологічному сенсі. Прийдуть туди, де не всіх чекають чи дочекаються. Туди, де не всі будинки вціліли. Туди, де не всі друзі живі або на місці. Туди, де немає роботи й, відповідно, грошей.

Темні сили

Кремлівські фашисти не зупиняються. Експерти кажуть, що в росії вже занадто мало ракет і масовані бомбардування закінчаться невдовзі. Але ракет у загарбників ще достатньо, щоб тероризувати нашу країну.

В Ужгороді виділили додаткові кошти на медицину, міське господарство, критичну інфраструктуру

Рішенням чергової сесії Ужгородської міської ради, яка відбулася 10 листопада, виділили додатково 21 млн. грн. для медичної галузі міста.

На штурм

У кого які були відчуття, коли за кілька днів російські фашисти окупували весь південь та північ Україні? Хто як почувався, коли ворог вже був під Києвом, а в автомобілях загарбників знаходили парадну форму для маршу перемоги на Хрещатику. Хто тоді вірив, що ми можемо дати відсіч?

Внесок українських жінок у наближення нашої перемоги – неоціненний

На цьому наголосила лідерка «Зе!Жінок» на Закарпатті, депутатка обласної ради від «Слуги Народу» Наталія Штефуца під час конгресу жіночого руху, який відбувся у Тернополі.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат