Холод та темрява

04.12.2022 09:46 ПОДІЇ

На Закарпатті, як і скрізь по Україні, люди дедалі більше обурюються через відключення електропостачання. Десь уже люди виходять і на акції протесту. Ворог знищив більше половини нашої енергосистеми. Окупанти не зупиняються і мають намір знищити не лише електросистему, але й газову. Щоб українці замерзли взимку.

Більшість населення розуміє, що йде війна і тут нічого не вдієш. Але багато хто обурюється тим, що десь-таки електропостачання не вимикають. То чому хтось сидить при світлі, а хтось у суцільних потемках.

На Закарпатті енергетики пояснили, що дефіцит електрики для нашої області становить 50 %, а у вечірній час і всі 70 %. Тобто, постійно без електропостачання перебуває мінімум половина області.

А щодо того, що в декого електрику не вимикають, то це означає, що ці будинки перебувають на тій самій лінії електропередач, що й об’єкти критичної інфраструктури. Але таке пояснення людей не влаштовує і вони вимагають, щоб у тих будинках вимикали електрику вручну. Щоб усі однаково страждали.

Дехто вже каже, що українці вгамуються лише тоді, коли Україна повністю залишиться без електропостачання.

А ось доволі адекватний допис Артура Штулера у Facebook на цю тему:

«Власне, у соцмережах вже багато хто стверджує, що росія досягла мети, щоб збурити українське населення через відсутність електрики. Тут вже дехто закликає брати в руки вила.

Але є багато таких, які пропонують бунтарям побути в шкірі тих, хто без електрики вже місяцями, хто сидить у підвалах через постійні обстріли, хто позбувся житла і майна.

Своїм дописом я хочу заспокоїти деяких фейсбучних друзів, які розганяють паніку.

По-перше, навіть бунтарі бунтують не так через відсутність електрики, як через незрозумілі графіки. «На сусідній вулиці ще жодного разу не виключали, а у нас вже третю добу нема електрики» — кажуть вони. Десь мають рацію.

По-друге, (і це найважливіше), це не перша війна, коли ворог застосовує практику знищення енергосистеми противника. І ще жодного разу це не мало ефекту.

Є чудова дисертація американського майора Томаса Гріффіта на цю тему. Навіть США неодноразово застосовували практику знищення енергосистеми противника у своїй військових кампаніях. Так було й у В’єтнамі. Так було і в першій війні в Іраку. Тоді було знищено до 90 % енергосистем.

Американські генерали говорили про чотири завдання знищення енергосистеми противника: тиск на військову інфраструктуру, на виробничі потужності, на лідерів країни-противника, на настрої громадськості.

Ці ж завдання ставить і наш ворог. Але як тоді, так і зараз ці завдання не будуть втілені.

Щодо військової інфраструктури, то вона в пріоритеті і залишки енергії все одно працюватимуть саме на неї.

Щодо знищення виробничих потужностей, то знищення енергетики може виробництву завдати шкоди лише в довготривалій війні. А в нашому випадку ворог узагалі не матиме успіху, бо ми отримуємо масштабну допомогу від закордонних партнерів.

Щодо лідерів країни, то тут також промах. Не підуть наші лідери, хто б це не був, на капітуляцію, бо з початком війни патріотизм українців тільки посилився і жоден лідер у такому випадку не дасть слабинку, бо буде зметений своїми ж.

Ну і останнє. Настрої громадськості. Так, ми бачимо, що відключення електропостачання вже на багатьох подіяло і багато хто впадає в апатію та можливий протест. Але ці люди не є більшістю, бо більшість людей є свідомими того, що триває ВІЙНА і ворог прагне нашої слабинки. А ми навпаки хочемо показати, що є сильними і готові витерпіти.

Зима буде важкою. Мужності нам усім. Це те, чого ворог найбільше боїться».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат