Знову удар

09.12.2022 17:34 ПОДІЇ

Ми не встигли оговтатися від потужних ракетних ударів, трохи відновити енергосистему і перейти до планових відключень електропостачання, як росія знову нанесла ракетний удар. Тривалу паузу між ракетними ударами експерти пояснювати теплою погодою. Тобто, російські фашисти очікували морозів.

Цього разу наші протиповітряні сили перехопили більшість російських ракет, але з десяток ракет таки влучили в наші об’єкти критичної інфраструктури. Чи не вперше майже дві доби без електропостачання була Одеська область. Критична ситуація з електропостачанням виникла ще в ряді областей та Києві. Закарпаття відчуло дефіцит електроенергії, але до аварійних відключень електрики не дійшло. Хоча, у нас і без аварійних відключень ситуація з електропостачанням доволі важка. Закарпатобленерго так і не може організувати справедливі обмеження електропостачання і дехто сидить без світла і тепла по 10—15 годин.

Обласна влада видала розпорядження про заборону ілюмінацій і забороняє навіть вмикати вивіски на магазинах та закладах обслуговування. В Ужгороді вже ходять бригади і штрафують власників закладів, де ще світяться вивіски.

Найгірше те, що вже і центральна влада розуміє, що все йде до повного блекауту. Тобто, електрики не буде взагалі. Бо росія не зупиниться і в її планах заморозити українців. Влада вже повідомила, що коли Україна залишиться без електропостачання, то зв’язок та телебачення зможуть існувати ще протягом трьох діб. А потім усе.

Ми розуміємо, що нам потрібна термінова допомога від Заходу. Нам потрібно закрити небо від російських ракет, щоб зберегти критичну інфраструктуру. Нам потрібна зброя, щоб завдавати клопоту самій росії. Але Захід не поспішає. Допомоги дуже мало. Навіть складається враження, що комусь вигідно, щоб ця війна ще тривала.

«На наших тілах США роззброюють Рашу. До останнього снаряда РФ та до останнього українця. Ось і Джек-пот війни. Вільні для захоплення та освоєння землі України, Раші та Білорусі.

15 млн. українців, які залишаться, будуть достатні для роботи на підприємствах транснаціональних компаній та обслуговування нових господарів та комунікацій.

А іншого вибору зараз і нема. Своє дали розікрасти олігархам безкарно, а зі сходу йде звірство середньовічне», — написав у соцмережах з цього приводу громадський діяч Сергій Ратушняк.

Вся надія на нас самих. Точніше, на те, що ще залишилося не розбомблене і не розкрадене нашими олігархами. Надія є. Цього тижня безпілотні літальні апарати атакували російські військові аеродроми за сотні кілометрів від кордону. І ці безпілотники були виготовлені саме в Україні. А крім того, вже цього тижня на фронт були поставлені снаряди, які також були виготовлені саме на українських підприємствах.

Тобто, навіть у важких умовах війни ми ще можемо щось виготовляти, щоб протистояти окупантам. А тепер уявіть собі, що наша влада ще задовго до війни приділяла би достатньо уваги нашим оборонним підприємствам, розвивала нові військові технології, вкладала кошти на розвиток армії і відсунула від цього процесу олігархів. На жаль, цього всього не було. І тепер нам важко. І ми залежні. А армія тримається на мужності наших воїнів.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат