Обласний Будинок дитини у Сваляві отримав чергову допомогу зі Словаччини

10.12.2022 11:07 СОЦІО

За ініціативи Едуарда Бураша, який є радником з транскордонної співпраці глави уряду Словаччини, у місті Кошице було організовано збір гуманітарної допомоги. Роботу зі збору гуманітарки в Кошице проводить українка Наталія Олександрова, яка очолює громадську організацію «ТАНДЕМ».

Мешканці Кошице приносять на спеціальний пункт теплі речі, засоби гігієни, продукти харчування. Проводиться також акція зі збору свічок. Цього ж разу Едуард Бураш та Наталя Олександрова привезли до Будинку дитини у Сваляві теплий одяг для діток, дитяче харчування, засоби гігієни.

Як розповів нам керівник Будинку дитини Володимир Бейреш, це вже не перша допомога, яку привозить до Сваляви Едуард Бураш. А вже невдовзі буде реалізовано проект із крупної матеріальної допомоги Будинку дитини.

Проект передбачає встановлення кондиціонерів у кімнатах Будинку, придбання кухонного обладнання та іншу допомогу. «Ми раді, що за сприянням Закарпатської обласної ради та ініціативі Едуарда Бураша ми значно покращимо умови перебування діток у нашому закладі. Нещодавно за допомоги обласної ради ми отримали інтерактивну підлогу, яка має фізіотерапевтичну функцію. А тепер словацькі друзі допоможуть нам облаштувати кухонне приміщення та ігрові кімнати Будинку», — каже Володимир Бейреш. Проект буде ре - алізований саме ГО «ТАНДЕМ». «Проект буде профінансований Міністерством закордонних справ Словаччини. Координатором проекту є Едуард Бураш. Буде придбано мінімум 5 кондиціонерів, кухонне обладнання та кабінет гідротерапії. Ми намагатимемося зробити все для того, щоб проект був реалізований чим швидше, щоб дітки, які тут перебувають, мали більший комфорт», — розповіла Наталя Олександрова.

У свою чергу Едуард Бураш розповів, що за останні пів року вже кілька разів відвідав Будинок дитини у Сваляві. «Насправді у нас є, окрім проекту з допомоги Будинку дитини у Сваляві, ще два проекти з допомоги подібних закладів у Середньому Ужгородського району та Виноградові. Ми чітко усвідомлюємо, у якому важкому стані зараз перебувають наші сусіди і намагаємося докласти максимум зусиль, щоб якось допомогти. Головним чином наш патронат стосується будинків для дітей-сиріт та дітей з фізичними вадами. Зроблю все від мене залежне, щоб проекти були реалізовані швидко і якісно», — каже Едуард Бураш.

Для довідки. Наразі в обласному Будинку дитини у Сваляві перебуває 92 дитини-сироти віком від народження і до 5-ти років. Із них 31 дитину було привезено зі Сваляви з сиротинця у Білій Церкві на Київщині.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат