Ужгородець Олександр Гаврош став лауреатом міжнародної премії імені Пантелеймона Куліша

03.01.2024 18:43 ДОЗВІЛЛЯ

Міжнародна літературно-мистецька академія України оголосила цьогорічних лауреатів премії імені Пантелеймона Куліша. До числа нагороджених потрапив і ужгородець Олександр Гаврош, якого відзначено за публіцистичну книжку «Закарпаття під прицілом» та плідну літературну діяльність.

Ужгородець Олександр Гаврош став лауреатом міжнародної премії імені Пантелеймона Куліша

Міжнародну літературно-мистецьку премію імені Пантелеймона Куліша засновано в 2011 році. З того часу нею відзначено десятки творчих особистостей, в тому числі і закарпатського поета Василя Кузана.

Олександр Гаврош вдячний видавцям, які подали його книжку на конкурс, в якому цього разу взяли участь 550 претендентів: «У «Закарпатті під прицілом» зібраний мій публіцистичний доробок на найгостріші теми, пов’язані з нашим краєм. Як бачимо, ті приховані виклики, про які я писав в закарпатській пресі чи на «Радіо «Свобода» протягом тривалого часу, нині стали очевидними для всіх. Триває відкрита агресія з боку Росії, чітко бачимо, хто із сусідів є нашим другом, а хто підіграє агресору.

Пантелеймон Куліш для мене не просто один із титанів ХІХ століття, завдяки якому маємо перший історичний роман українською мовою чи й сам правопис, названий в честь автора «кулішівкою», яким в трансформованому вигляді користуємось досі. Це ще й один із героїв мого роману «Донос», постать якого я доволі глибоко вивчав. Тому приймаю цю відзнаку як автор, певною мірою причетний до популяризації цієї неординарної особистості, якою щиро захоплююсь».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат