Кандидат на посаду судді Конституційного суду не знав дати прийняття Конституції України

zaxid.net 08.03.2024 15:25 СОЦІО

Суддя Господарського суду Закарпатської області Любомир Андрейчук, який є кандидатом на посаду судді Конституційного суду України, не зміг правильно відповісти на питання, коли була прийнята Конституція України. Про конфуз, який трапився під час співбесіди Дорадчої групи експертів (ДГЕ) 4 березня.

Як повідомляється, ДГЕ проводила співбесіди з п’ятьма кандидатами на посаду судді Конституційного Суду України в рамках їхнього оцінювання за критерієм високих моральних якостей.

Один з експертів, запитав Андрейчука, коли була прийнята Конституція України.

«Оскільки ви готуєтесь до посади судді Конституційного суду, не могли б ви сказати, коли була прийнята Конституція України і з яких глав та статей вона складається?», – запитав експерт.

Андрейчук попросив дозволу не відповідати на це питання, але після наполягань присутніх та нетривалої мовчанки, назвав 1991 рік. Варто зазначити, що Конституцію України прийняли 28 червня 1996 року.

У біографії Любомира Андрейчука, яка є у вільному доступі в інтернеті і була надана кандидатом перед участю у конкурсному відборі на посаду судді КСУ, вказав, що здобув вищу освіту у Львівському університеті імені Іван Франка, а також у «Львівській політехніці». Працював у Господарському суді Львівської області. Наразі працює суддею Господарського суду Закарпатської області.

zaxid.net

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат