Депутати вносять пропозиції щодо соціальних проектів та благоустрою

16.03.2024 11:19 РАТУША

Голова фракції «Слуга народу» Ужгородської міської ради Арсен Мелкумян розповів, що   наразі активно обговорюється питання, як розширити соціальні програми. У першу чергу йдеться про військових, у тому числі ветеранів, поранених, членів їх родин, сімей. Під це треба виділяти гроші з бюджету громади.

Як приклад наводить звернення жительки Ужгорода, матері зниклого безвісти військовослужбовця, з проханням виділити їй матеріальну допомогу.

«Я вже звернувся з цього приводу до міського голови з проханням доручити відповідним структурним підрозділам внести зміни до Програми підтримки сімей загиблих/померлих Захисників України   на 2023-2025 шляхом доповнення її таким пунктом: надання матеріальної допомоги сім’ям зниклих безвісти військовослужбовців, а також таких, що перебувають у полоні.

Звертаються містяни і з поточними питання господарського характеру. Ось на прохання мешканців будинку №3 по вул. Руданського прошу створити комісію з представників КП «Водоканал» для встановлення причин підтоплення їхнього підвалу. На думку мешканців, підтоплення відбувається через руйнацію водопровідної труби, яка підводить воду до будинку. Без залучення спеціалістів неможливо встановити ні причину, ні точне місце витоку. Якщо ж ми вирішимо це питання спільними зусиллями, то це дозволить, з одного боку, зменшити збитки комунального підприємства, з іншого – вирішить проблему мешканців будинку із затопленням їх підвальних приміщень.

Те саме стосується і звернення мешканців з проханням провести вирівнювання бордюрів та грейдерування проїздів біля буд. №3 та №5 по вул. Руданського та щодо здійснення благоустрою прилеглої території. Попросив включити зазначені внутрішньоквартальні території в чергу на поточний чи навіть капітальний ремонт, якщо буде така можливість.

Мої колеги по фракції теж активно займаються різними соціальними проектами. Містяни добре їх знають, діляться своїми проблемами. Не так давно до Олександра Волосянського під час його відпустки звернулися мешканці буд. 70-72 по вул. Легоцького з тим, щоб не допустити зведення ще одної багатоповерхівки у їхньому дворі. Крім того, що люди вболівають про зелену зону, там проходить ще й охоронна зона резервуарів Водоканалу, з яких постачається вода на весь Новий район. Тож депутат звернувся до керівників відділу благоустрою, земельного управління і муніципальної поліції з проханням першочергово зайнятися цією проблемою. Крім того, Олександр Волосянський турбується про тротуар біля школи № 8.  

Валентин Штефаньо оформив звернення про грейдерування, а в ідеалі ремонт вул. Шухевича, бодай поточний. Він також неодноразово виступав проти хаотичного розміщення МАФів у місті.

Наша колега Ірина Азізян, яка започаткувала притулок для тварин «Барбос» у 2012 році, по сьогоднішній день ним займається, самовіддано піклуючись про кожну бездомну собаку, звернулася із проханням облаштувати вигульні майданчики для собак у Новому районі та Боздоші, а також дитячий майданчик у дворах по вул. Легоцького.

Тому звертаємося до мешканців нашого міста: якщо виникають певні питання, якщо ви бачите якісь прогалини, кажіть про це   – будемо працювати і спільно їх вирішувати. Давати доручення відповідним виконавчим органам, розглядати зміни до програм, вносити проекти рішень, обговорювати їх і потім на сесії ставити на голосування. Якщо вдається досягати бодай мінімального результату, це вже добре», - розповів Арсен Мелкумян.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат