Про фандрейзинг та гендерну рівність в Ужгороді від експертів Ради Європи

admin 03.02.2024 10:50 РАТУША

Днями Благодійний фонд «Благо» організував тренінги з гендерної політики та фандрейзингу і проектного менеджменту для громадських організацій, що працюють із національними меншинами, за підтримки Ради Європи. Лариса Кобелянська, експертка Ради Європи з розвитку громадянського суспільства та адвокації розповіла:

«Протягом чотирьох днів в Ужгороді тривали тренінги із забезпечення рівності жінок та чоловіків та розширення можливостей і навичок представників громадських організацій і місцевих громад з написання проектних заявок на отримання грантів. На рівні громади надзвичайно важливо сьогодні забезпечити, аби рівність жінок і чоловіків була однією з підстав для розвитку громад.
Також, розуміючи той факт, що громади сьогодні часом обмежені у своїх матеріальних ресурсах, ми розповідали, де і як ефективно можна сьогодні знаходити гроші на потреби громад.
Сьогодні з’явилися нові категорії, які, можливо, не враховані в стратегічних планах минулих років. Це ветерани. Це збільшена кількість людей з інвалідністю. Це сім’ї загиблих, а також тих, які пропали безвісти. Це діти, які залишилися без батька чи матері. Це літні батьки, які потребують допомоги, бо залишилися без догляду родичів. І фактично при плануванні і при розвитку програм короткострокового, середньострокового і довготривалого розвитку потрібно їх враховувати. І надзвичайно важливо, що все це було проговорено в процесі тренінгів».
Елла Ламах, голова ГО «Розвиток демократії» додає, що основною метою тренінгу з фандрейзингу та проектного менеджменту було обговорити можливості планування фандрейзингових кампаній для підтримки громад національних меншин на місцевому та регіональному рівнях. «Проектний менеджмент сьогодні важливий не тільки для підготовки проектів, а для того, щоб створити документи національного, регіонального, місцевого рівня. Для стратегій, програм, проектів, планів заходів. Проектним менеджментом повинні володіти всі», — наголосила пані Елла.
Засновниця й керівниця Фонду «Благо» Елеонора Кулчар висловила подяку всім причетним за підтримку тренінгів і за участь усім, хто долучився до їх роботи. «Такі види роботи дуже потрібні для розширення розуміння, як працювати з громадою. Як благодійним, громадським організаціям та владі втілювати різного роду проекти. Радіємо, що в тренінгах взяли участь представники Закарпатської ОВА та органів місцевого самоврядування. Був представник Уповноваженого із захисту прав людини у Закарпатській області Андрій Крючков. Були представники єврейської, вірменської та ромської меншин. Це також можливості для розширення формату спілкування, налагодження нових зв’язків», — підсумувала пані Елеонора.
Для депутата Ужгородської міської ради Арсена Мелкумяна, який долучився до тренінгової роботи, особливо цікаво було почути про фандрейзингові стратегії. «Важливим було обговорення викликів, проблем, що існують у регіоні для осіб, які представляють національні меншини. Останні події, пов’язані з приїздом на Закарпаття перших осіб нашої країни та сусідніх — яскраве тому підтвердження, що увага потреб національних спільнот мусить бути у фокусі України. Крім усього іншого, це також її перепустка на шляху до ЄС. Щодо фандрейзингової діяльності, тобто процесу залучення ресурсів для реалізації соціальних та суспільно-значущих проєктів, то її планування має провадитися на постійній основі, адже цьому сприяє багато факторів, географічне розташування нашого регіону зокрема. Всі можливості для цього маємо розглядати й максимально використовувати».

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат