Вітрові електростанції на Перечинщині можуть забезпечити електроенергією 330 тисяч дворогосподарств

admin 13.02.2024 15:08 ПОДІЇ

Про це повідомив генеральний директор компанії Френдлі Вінд Технолоджі Владислав Єременко в ефірі телеканалу Суспільне.

Журналісти телеканалу питали Владислава Єременко про те, чи існує екологічна небезпека для навколишнього середовища через будівництво вітряків на Полонині Руна на Перечинщині, яку користь отримає громада, чи не буде спотворено вигляд гір.
Владислав Єременко запевнив, що перед початком проекту вплив на середовище вивчали досвідчені фахівці-екологи, також вивчалася структура ґрунтів, вплив на водну систему і тільки після позитивного висновку спеціалістів було розроблено проект, який має бути втілено на території Тур’я-Реметівської громади. Сама ж вітрова енергетика є найбільш екологічною і поширеною у Європі, бо не передбачає викидів у атмосферу шкідливих речовин.
Власне, з реалізації цього проекту громада отримає багатомільйонні надходження, бо було укладено суспільний договір, згідно з яким понад 3% будуть йти на розвиток інфраструктури громади.
Що стосується гір, то місце було вибране відповідно до ефективності вітрів, а спотворити їх неможливо, бо це всього 18 гектарів, що становить менше трьох відсотків від всього Полонинського хребта.
Електроенергії, яку вироблятиме електростанція, достатньо для забезпечення електроенергією 330 тисяч дворогосподарств, що наразі є дуже важливим питанням для України.
Більше дивіться і бліц-інтерв’ю на Суспільному.

admin

ТЕГИ : Вітроенергетика, вітряк

Коментарі :


14.02.2024 19:56 Пітю

Най ідуть нахер! Держава, з бюджету буде викуповувати ел.енергію за ціною "зеленого тарифу" - 0,1 євро або 4 грн. У нас хватає дешевої атомки і гідро із собівартістю 0.15 копійок.   Потім, люди не питайте, що сом дорожчає електрика! А потім, масло машинне буде воду попадати і будете пити її. А утилізувати хто буде. Ви знаєте яка ціна демонтаж. Вони лем проценти у жеб собі будуть класти в ні хера не робити. Там навар тисячі процентів.
Люди! Ви такі тупі, що дозволяєте їм це робити!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат