Петанк. В Ужгороді пройшли рекордні ювілейні "Каштани"

18.10.2016 15:48 СПОРТ

7—9 жовтня в Ужгороді на території парку «Підзамковий» пройшов ювілейний X Міжнародний турнір із петанку «Каштан-2016».

Участь у змаганні взяла рекордна кількість спортсменів за всю історію турніру. Завітали до Ужгорода понад 160 гравців із Франції, Естонії, Литви, Нідерландів, Данії, Марокко, США, Бельгії, Польщі, Росії, Білорусі, Словаччини, Угорщини та ін. А також із таких міст України, як Харків, Київ, Ніжин, Львів, Івано-Франківськ, Копачинці, Мукачево, Хуст.

Вже у перший день, коли організатори проводять дружній турнір-зустріч у форматі тет-а-тет для тих, хто прибув раніше, зареєструвалося 88 учасників. Грали за олімпійською системою навиліт. У результаті до трійки
призерів увійшли:
1-ше місце — Євген Осокін (Росія)
2-ге місце — Лукаш Томка (Словаччина)
3-тє місце — Дмитро Бугай (Україна, Київ)

Наступного дня було офіційне відкриття турніру і змагання в форматі дуплети (по 2 спортсмени в команді). Зареєструвалося 78 дуплетів. Спочатку грали 5 відбіркових кіл. Далі вісімка кращих команд вийшла в основну групу А і змагалася за першість навиліт. Інші команди розігрували призи в Кубку націй.

Золото турніру дуплетів дісталося Польщі, срібло завоювали спортсмени зі Словаччини, а третє місце дісталося теж полякам.

У неділю відбулося змагання в форматі триплети (по три гравці в команді). Зареєструвалося 46 команд. Грали 4 відбіркові кола і так само вісімка кращих виходила в групу А. Переможцями триплетів у результаті стала команда з Литви. Друге місце за командою в складі ужгородки Валентини Второй, киянина Дмитра Бугая та поляка Енджея Сліжа. Бронзу виборола команда з Польщі.

Організатори турніру щиро дякують за допомогу в проведенні турніру Сергієві Ратушняку, Іванові Бушку, депутатові Закарпатської облради Вадимові Поляку. Велика подяка ресторану «Арізона» за відмінне харчування учасників турніру. Дякуємо магазинам «Людмила» та «Світ оптики» за подарунки, а також «Доброму печиву» за медалі-тістечка. Щира подяка головному туризмознавцю краю Федорові Шандору, а також винному спонсору — фірмі «Кот-нар». Організатори турніру також щиро дякують уже багаторічному партнеру турніру — компанії Carlsberg за надані напої.

загрузить фото

ТЕГИ : пиво львівськепетанк

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат