Дебют України на Чемпіонаті світу

Федерація петанку України 19.10.2012 17:34 СПОРТ

Як відомо, минулого року вперше в історії збірна України з петанку на Чемпіонаті Європи у шведському Гетеборзі виборола 5-те місце в Кубку Націй і сенсаційно автоматично кваліфікувалася на Чемпіонат світу, який нещодавно відбувся у французькому Марселі.


Найприємніше, що представляли збірну України петанкісти з Ужгорода Петро Гойс, Людвіг Гойс та Михайло Тарканій. У Марселі участь у Чемпіонаті світу взяли збірні 48 країн з усіх континентів. Чемпіонами стали французи, які у фіналі перемогли збірну Таїланду. Наші ж хлопці в попередній стадії чемпіонату здобули свою першу історичну перемогу над збірною Литви і потрапили до наступного кола, де зустрілися у групі з командами США та Таїті. Дві кращі команди з групи   виходили до наступного кола плей-оф. Закарпатці вигравали 7:0 у Таїті, однак втратили перевагу і в результаті поступилися 9:13. Згодом наша команда провела дві зустрічі зі збірною США. Першу гру наша збірна програла, але згодом зуміла зібратися й у другій зустрічі здобула перемогу над американцями. Таким чином, США вибули з чемпіонату, а Україна і Таїті потрапили до кола плей-оф. На жаль, жереб звів нашу команду з потужною збірною Люксембургу й українці програли. Однак виступ України на Чемпіонаті світу став сенсацією. Адже на цей чемпіонат не змогли кваліфікуватися ні наші сусіди зі Словаччини та Угорщини, де петанк культивується вже майже 20 років, ані сильні команди інших європейських країн зі ще багатшою історією розвитку петанку.

Федерація петанку України щиро дякує спонсору спортивної форми для збірної магазину фірмового одягу H.I.S, а також голові Закарпатської ОДА Олександрові Ледиді за сприяння в поїздці ужгородців на Чемпіонат світу.

Для довідки. Ігри Чемпіонату світу в Палаці спорту Марселя відвідали понад 21 тисяча глядачів. Тільки трансляцію фінальних ігор по телебаченню переглянули 1,2 мільйона телеглядачів. у пресі було надруковано понад 800 статей про події на Чемпіонаті світу.

Федерація петанку України

ТЕГИ : петанк

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат