США не допоможе

10.02.2024 11:25 ПОЛІТИКА

Все сталося так, як і прогнозувалося. Байден не встиг надати тієї допомоги, на яку розраховувала Україна. Конгрес США знову заблокував проект надання допомоги Україні. І навряд чи до виборів президента США, які відбудуть   восени, нам ще щось світить. Передвиборне політичне протистояння між демократами та республіканцями у США перейшло у стадію популізму і політики намагаються використовувати риторику не надання допомоги комусь, а акумулювання коштів на внутрішні потреби.

Для України це дуже погано. Попри все, військова допомога США була визначальною. І навіть попри обіцянки Євросоюзу допомогти нам коштами та зброєю, стає зрозуміло, що ресурси США та ресурси Євросоюзу неспіврозмірні. У ЄС просто немає таких можливостей щодо снарядів та техніки. Вони хоч і обіцяють нам мільйон снарядів, але все дуже сумнівно.

Навіть американська преса пише, що без допомоги США Україні доведеться дуже важко і вже цього року може настати критичний момент.

Наші ж намагаються компенсувати потреби армії масовою мобілізацією. Законопроект про мобілізацію вже прийняли у першому читанні. Щоправда, до прийняття в другому читанні будуть ще жваві обговорення і, скоріше за все, не приймуть три статті – про електронні повістки, про блокування банківських карток у разі неявки і про аспірантів.

Але зрозуміло ж, що просто поповнивши армію новими бійцями, війну не виграєш. Потрібна зброя. Потрібні технології. Своє ми свого часу розпродали і подарували. Нове почали виробляти, але не можемо зберегти через масовані ракетні атаки. Перед Новим роком ми втратили єдиний свій ракетний завод.

Ну а тут ще й конфлікт навколо генерала Залужного. Його таки прибирають. Хочуть, щоправда, щоб все відбувалося без шуму. Президент Зеленський вже повідомив, що починається широка чистка у верхівці влади. Навіть не чистка, а реорганізація. І Залужний може потрапити в цей пакет. Аналітики кажуть, що відставка Залужного може призвести до гніву і протестів. Бо генерал Залужний дуже популярний і йому вірять.

Ворог користується ситуацією. Їхні пропагандисти розкручують в Україні хвилі апатії та недовіри. Йде підбурення до незаконних дій. Просто дикий випадок стався на Франківщині, де люди побили жінку з дитиною, бо хтось сказав, що ця жінка здає до військкомату інформацію про чоловіків, які ухиляються від армії. Люди навіть ставлять свої блок-пости в селах, щоб не пускати представників Територіальних центрів комплектування у села.

А армія ворога тим часом поповнюється зброєю з Ірану та Північної Кореї. Ворог тисне по всій лінії фронту. Особливо важко стає на Харківському напрямку, де росіяни направили до 500 танків і величезну армію. Сам Харків зазнає бомбардувань щодня. Гатять по самому центру міста. Російські військові зізнаються, що до виборів президента росії у березні хочуть повністю загарбати всю Донецьку та Луганську області і впритул підійти до Харкова, який також мають намір зробити своїм.

І в такій ситуації українцям потрібно бути більш консолідованими. Необхідно припинити зайві суперечки. Всі повинні працювати на перемогу. Ми повинні врятувати державу.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат