У чому провина влади

06.04.2024 11:22 ПОЛІТИКА

У чому ми прорахувалися? Чи дійсно все було зроблено для того, щоб ми могли виграти цю війну? Як спрацювали дипломати? Якими аргументами ми переконували потенційних союзників у допомозі?

Ще не так давно ми були переконані, що прогресивний світ на нашій стороні і ми однозначно переможемо ворога, бо російський фашизм є загрозою для всього світу. Зараз є враження, що всі змирилися з тим, що ми втратимо не тільки території, але й державу.

Окупанти навіжені. Після теракту в Москві та нового обрання путіна росіяни вирішили піти в шалений наступ. Вони знову знищують нашу енергосистему, б’ють ракетами не лише по промисловим та адміністративним об’єктам, але й по житловим. Харків просто руйнують під нуль.

На російському телебаченні вже ніхто не приховує своєї дикості. Там легко говорять про те, що Україну потрібно знищити і вбити всіх українців. Росіяни не бояться міжнародного засудження.

А чим живуть українці? Що вони про все це думають?

Закінчення війни, провали влади та президентський рейтинг. Результати великого опитування ВГО «Передові Правові Ініціативи». Це сучасний зріз суспільної думки.

61,2% респондентів вважають, що Україна має воювати до повної перемоги, відновлення кордонів 1991 року, вступу до ЄС та НАТО. Мирні перемовини з росією та двостороннє припинення вогню підтримують 38,8%.

Найбільшою провиною влади українці бачать рівень корупції (28,6%), погане забезпечення армії (16,8%), провальну підготовку до війни (15,2%), руйнівну економічну політику (10,5%) та провальну соціальну політику держави (10,5%). Також більшість опитаних, а саме 77,6%, виступили різко проти ухвалення існуючого   законопроєкту про мобілізацію у другому читанні. Висловлюють думку, що служити мають підготовлені силовики.

Серед тих, хто визначився і прийшов би на виборчі дільниці для голосування за президента України, трійка лідерів виглядає так: Володимир Зеленський 15,7%, Юлія Тимошенко — 12,3%, Петро Порошенко — 7,6%.

Аналогічні уподобання українців і щодо політичних партій. Так, якби вибори відбулися у неділю, більшість українців підтримали б 3 політичні сили: «Слуга народу» - 14,7%, «Батьківщина» - 11,9%, «Європейська Солідарність» — 9,2%.

Майже 85% українців вважають, що є вихід з важкої ситуації і це об’єднання суспільства, створення «Коаліції Національної Єдності» у ВР України та «Уряду Національної Єдності» (повне об’єднання парламентських партій).

Але все це лише бажання українців. Виборів поки не буде. Як і не буде об’єднання суспільства. І хоч скільки б не озвучувався лозунг – «У єдності сила!». Це все лише лозунг. Влада повинна зробити рішучі кроки, щоб повернути надію українців у перемогу. Влада повинна бути більш рішучою.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат