Як не залишитися на самоті з ворогом

20.01.2024 11:07 ПОЛІТИКА

Ситуація на фронті все важча. Але ми тримаємося. На 50% впала підтримка заходу. США входять у передвиборчий період. Там цього року обиратимуть президента і американцям вже не до нас. Саме США були найбільшими нашими донорами, саме від них ми отримали значну кількість зброї та техніки. Тепер цього не буде.

Один з головний кандидатів на президента США Дональд Трамп вже оголосив, що якщо він переможе на цих виборах, то війну він закінчить за кілька днів. Це було сказано з натяком на те: що Україні доведеться погодитися з поразкою. Значна частина американців погоджується з цими висловлюваннями Трампа, бо нікому не хочеться витрачати гроші платників податків.

Ще десь жевріє надія на те, що Конгрес ще до виборів президента США розблокує призупинку допомоги Україні. Але це дуже слабка надія.

І тут несподівано нам вирішили допомогти європейці. Візит прем’єр-міністра Великобританії Сунака був дуже знаковим. Британці заявили: що готові надати зброю та кошти. І ця допомога буде суттєвою. А потім до України приїхали французи і також пообіцяли підтримку.   Тобто, нарешті прокинулися європейці. І це дуже вчасно, бо у нас значне виснаження ресурсів.

Європейці навіть кажуть, що якби 20 країн виділили по 0,25% свого ВВП на допомогу Україні, то це було б 125 млрд. євро і з такими коштами ми б побороли окупантів. Але наразі доїти свої бюджети європейці не поспішають.

Еліта світу приїхала до Швейцарії, де у Давосі відбувся традиційний форум. На цей форум запросили і президента України Зеленського. Метою візиту Зеленського було знову привернути увагу світової спільноти до України і знову нагадати, як важливо нас підтримати у цей важкий час. Зеленський сказав відкрито, що без підтримки ми програємо війну. Але він так і не назвав причину, чому Україна є важливою для Євросоюзу та світової демократії. Вже нікого не розчулюють слова про те: що Україна є буфером між росією та Євросоюзом і якщо ми програємо, то росія нападе на країни ЄС. Цього вже ніхто не боїться.

Не вдалося нашій делегації і налагодити у Давосі контакт з Китаєм. Китайці просто відмовили у зустрічі. А ми так хотіли, щоб Китай натиснув на путіна. Нічого з цим не виходить. На жаль, поки що росії вдається тримати в своїх руках вісь зла, яка протистоїть демократії.

А нам доводиться все більше вірити у власні сили. Потрібно відновлювати свій власний військовий потенціал. Адже ми колись були одним із головних експортерів зброї. А потім все розкралося та розпродалося. Продавали та крали зброю майже при всіх попередніх президентах. А зараз ми просимо зброю в інших. Як жебраки. А росія б’є по нас нашими ж ракетами.

Ну і на завершення. У тому ж таки Давосі президент Зеленський звернув увагу на мобілізацію. Вже все зрозуміло, що братимуть до війська всіх. Бо воювати нема кому. Зеленський сказав, що українці, які виїхали закордон, повинні повернутися. А виїхало закордон 1,4 млн. українців призовного віку. Але механізмів повернення наших чоловіків до України немає. Тому й «гребуть» тих, хто тут. Нам якось потрібно захистити державу.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат