Кремль мав два плани

04.03.2023 10:19 ПОЛІТИКА

24 лютого окупанти вдерлися на територію України, а за планом не пізніше як на вечір 26 лютого в кремлі планували побачити російський триколор над Офісом президента, Верховною Радою та іншими символами української державності, - пише Українська Правда, яка розкриває плани росіян щодо захоплення України та встановлення своєї влади.

Планів було два. Перший проєкт прогнозовано був пов'язаний із найближчою до Путіна людиною в Україні – його кумом Віктором Медведчуком.

Станом на початок 2022 року тоді ще нардеп від ОПЗЖ Медведчук перебував у Києві під цілодобовим домашнім арештом за підозрою у державній зраді. Останнім шансом кума путіна опинитись на вершині української політики залишалась "допомога" Росії. І Медведчук, як переконують співрозмовники в його партії, був одним із тих небагатьох в Україні, хто про російське вторгнення достеменно знав.

10 лютого на чартері покинули Україну багато соратників Медведчука. Сам він поводився дивно. 23 лютого він неочікувано попереносив зустрічі зі своїми соратниками, посилаючись на те, що зайнятий. Зранку 24 лютого Медведчук перестав виходити на зв'язок.

За рік після початку великої війни і соратники Медведчука, і члени команди Зеленського переконались: приведення кума Путіна до влади було "Планом А" в Кремлі. Українські спецслужби переконують, що оточена, як колись кримська, Верховна Рада мала відсторонити голову парламенту Руслана Стефанчука. Загалом це повинно було відбутись того ж 27 лютого, якого почалась окупація Криму.

Замість усуненого Стефанчука спікером і відповідно в.о. президента став би Віктор Медведчук.

Стати гауляйтером України куму Путіна так і не судилося. У метушні перших днів оборони Медведчук утік з-під домашнього арешту. СБУ затримала Медведчука аж 12 квітня 2022 року. Впродовж 48 днів він переховувався і спробував втекти, маскуючись у камуфляжі. Зрадник просидів у СІЗО СБУ до 21-го вересня, а вже 22-го вересня Медведчука під конвоєм ГУР доправили в Анкару. Того дня Україна виміняла кума Путіна на 200 захисників "Азовсталі".

Тепер щодо плану «Б». Після "зникнення" Медведчука росіяни розглядали варіант повернення Януковича в Україну. Він мав оголосити знову, що він легітимний. Урядовий квартал повністю залишався під контролем України. Медведчук кудись безслідно зник. Саме в цей момент Янукович раптово став тим самими "Планом Б".

Янукович просидів у Мінську до 7 березня і коли стало зрозуміло, що росіянам не вдасться захопити Київ, Янукович полетів до росії.

Зараз ми розуміємо, що кремль прагнув виключно своєї влади і жодних компромісів та натяків на демократію. Нам вдалося вистояти і зараз ми не дамо ворогу забрати у нас державу.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат