На чиїх руках кров

18.02.2023 10:27 ПОЛІТИКА

Нас знову бомбили ракетами. І знову були зруйновані об’єкти критичної інфраструктури. Ми лише почали звикати до того, що електропостачання не припиняється, але після бомбардувань знову можливі відключення електроенергії. Та найстрашніше те, що від ракетного нападу знову загинули українці.

Вже багато писалося про те, що Україну бомбардують з літаків, які ми свого часу передали росії. І бомблять ракетами, які також ми передали в росію.

Кого лише не звинувачували в тому, що літаки, ракети та інша зброя були передані до росії, але не варто забувати, що це не справа рук лише Кравчука чи Кучми. До прикладу, останні 100 ракет Х-59, якими нас зараз бомбардують, були передані росії у той час, коли Україною керували Віктор Ющенко та глава його Секретаріату Віктор Балога. Більше того, у 2007 році вони під гаслом так званого «реформування ЗСУ» продали зброї на понад 1 мільярд доларів, що на 20% більше порівняно з 2006 роком.

Зброю продавали не лише до росії, але й до білорусі, котра зараз, під час повномасштабної війни росії проти України, є чи не найбільшим постачальником озброєння, яким вбивають українців та нищать об’єкти інфраструктури. Зокрема, за часів Балоги-Ющенка в білорусь продали 18 авіаційних керованих ракет «повітря-повітря» Р-27, які виробляв державний акціонерний холдинг «Артем» у Києві.

Згідно з офіційними даними Державної служби експортного контролю України, за період з 2007 по 2009 роки чиновники продали:

-       185 бойових танків різних модифікацій
-       474 бойові броньовані машини
-       123 артилерійські системи великого калібру
-       131 бойовий літак
-       21 вертоліт
-       276 ракет і ракетних пускових установок
-       375 переносних зенітно-ракетних комплексів з пусковими механізмами та ракетами.

Більше про цей цинізм читайте на сторінці 3. Але цікаво інше. Той таки Віктор Балога не визнає вину. Ми повідомляли про те, що його вже не пускають до країн Євросоюзу. Тривалий час Балога це не коментував і не підтверджував. Але днями таки написав допис, що його дійсно не пускають до Угорщини. І заборону в’їзду він намагається перевести у позитив, мовляв, його не пускають тому, що він поміняв турула на тризуб у Мукачівському замку.

«Але насправді все це брехня, така собі квола спроба змістити акценти з реальними персональними санкціями щодо нього та його оточення, які ввів Європейський Союз у зв’язку з рішенням суду про визнання його особою, котра загрожує безпеці країнам Європи», - пише Прозак.інфо. Балога у своєму дописі пише, що для нього не є проблемою заборона в’їзду до Угорщини, а от до друзів у країни Євросоюзу як їздив, так і буде їздити. Це маячня. Заборона в’їзду стосується, принаймні, всіх країн Шенгенської зони, бо між ними немає кордонів.

Над Балогою нависли темні хмари і до Євросоюзу він не втече. Може спробувати хоча б до росії. Адже колись російська преса вже Балогу хвалила за те, що той готовий йти на переговори з путіним...

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат