Б’ють зрадників

29.10.2022 13:27 ПОЛІТИКА

В Україні сталося сенсаційне затримання. У державній зраді запідозрили керівника знакового концерну «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва.

На підприємстві «Мотор Січ» виготовляли авіаційні двигуни для літаків, гелікоптерів та ракет. І так сталося, що на підбитих в Україні російських гелікоптерах було виявлено наші українські двигуни, які були поставлені в росію вже в період війни із загарбником.

Як виявилося, Богуслаєв ще з 2000 року мав російське громадянство. А потім СБУ оприлюднило записи телефонних розмов Богуслаєва з російськими покровителями.

Богуслаєв домовляється з російськими покровителями про те, як переправити виготовлені в Україні двигуни для гелікоптерів до росії. Він сам запропонував маршрути через Хорватію, Чорногорію чи Казахстан. Словом, керівник стратегічного для України підприємства співпрацював з агресором.

Богуслаєва затримали і суд об- рав йому запобіжний захід — два місяці тримання під вартою без права застави.

Богуслаєву вже за 80. Його називають останнім «червоним директором» в Україні. Богуслаєв і дійсно типовий «червоний директор» ще з тою старою комуністичною закалкою. При новій Україні він був радником президента-комуняки Кравчука, а потім довіреною особою президента-комуняки Кучми, ну а потім чотири рази обирався до парламенту від політсили президента-комуняки Януковича «Партії регіонів». У парламенті мав доступ до державних таємниць, бо навіть входив до комітету з питань національної безпеки і оборони. Богуслаєв був найбагатшим нардепом у Верховній Раді. Отримав Героя України.

Здавалося б, це дуже непохитна фігура і ніхто не міг йому зробити щось погане. Богуслаєв здавався горою, «одвічною, непорушною і нездоланною», — пише про нього «Українська правда». Але нарешті кара знайшла і його.

Питання в іншому. Якою буде доля інших «червоних директорів». Їх уже залишилося занадто мало. Але вони ще є.

На Закарпатті таким залишився хіба що коньячний барон Гісем. І донедавна до нього не виникало жодних питань. Його також місцева влада щедро нагороджувала званнями «заслуженого». Вийшовши з комуністичних лав Гісем ще тримався лівого краю та очолив Соціалістичну партію на Закарпатті. Ну а потім, у 2010 році, вже йшов до облради у першій п’ятірці «Партії регіонів». Не дивно, що вже в роки Незалежної України на стіні в кабінеті Гісема висів портрет російського диктатора.

Як типовий «червоний директор», за участі Гісема дивним чином, без будь-якої боязні кари, було приватизовано з десяток підприємств на Закарпатті.

У правоохоронців може бути багато питань до Гісема, бо є ще й історія із виведенням сотень тисяч євро до Словаччини. Є історія із «Ізумрудним». Але правоохоронці навіть не могли уявити, що можна якось підступитися до цієї скелі, яка мала «дах» у столиці і все вирішувала коньяком. Правоохоронці навіть боялися перевіряти законність приватизації підприємств і в них навіть не виникало питання, яким чином колишнє державне підприємство Ужгородський коньячний завод вже понад 11 років перебуває у підвішеному стані на стадії ліквідації, а коньячний барон продовжує збагачуватися.

Зараз «дах» коньячного барона не такий стійкий. «Пішов» суддя Верховного суду Львов. «Пішов» і глава Нацбанку Шевченко. Та й в Україні вже появилися потужні й незалежні антикорупційні структури НАБУ, САБ, ДБР. А приклад Богуслаєва показує, що недоторканих у цій країні вже немає.

Перша ластівка — кримінальна справа по незаконному захопленню земель громади під гісемовський туристичний центр «Верховина» у Невицькому. Ця справа має бути розглянута слідчими до 27 листопада. І не виключено, що потім піде ланцюжок й інших кримінальних справ.

Ця війна є трагедією для нашого народу, але є шанс, що після війни ми нарешті позбудемося корупції і ця війна прочистить ряди зрадників.

Prozak.info

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат