Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-19') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 0, 20

Печальні промені світлої пам’яті…

Важко писати про це дійство – вечір, присвячений  пам’яті Олени Юрош (22.04.1971-10.03.2021), що відбувся 29 березня 2024 року у стінах Ужгородської дитячої музичної школи №1  ім. П. Чайковського, де покійна трудилася упродовж 1990-2021 рр. – до останнього свого подиху. Вагомим складником вечора була презентація книжки Олени Юрош «Непроминальне. Pro Memoria» (Ужгород, 2022, 410 с.) , яку упорядкували Владислав Юрош, Іван Зимомря та Мирослава Зимомря (видана за редакцією Миколи Зимомрі). Вона, за слушними словами Уляни Галів, «поєднала слово наукове із словом художнім, а й тому, що має особливу місію – не розгубити те, що має у просторі і часі значення непроминальне: любов, віру, пам’ять».

Відбулася відкрита першість Ужгорода з петанку

Відкрита першість Ужгорода з петанку відбулася на стадіоні «Авангард».

В Ужгороді відбудеться благодійний забіг під сакурами

У неділю, 14 квітня, запрошуємо долучитися до благодійного забігу під квітучими сакурами нашого міста. Усі виручені кошти перерахують на потреби ЗСУ.

Студенти хочуть стажуватися в мерії

48 студентів УжНУ виявили бажання стажуватися цьогоріч в Ужгородській міській раді.

Всі на війну

Ворог тисне по всій лінії фронту. Бомбардування щоденні. Енергосистема майже знищена. Перевага окупантів у снарядах майже 10 до одного. Україна у великій небезпеці, а західні партнери вже просто не мають чим нам допомогти. Або не дуже хочуть.

В Ужгороді відбудеться антинаркотичний рейд

Засновники ГО «Західна інституція терапії залежностей» -- Реабілітаційного (психо-соціального) центру відкритого типу, пацієнтами якого є алкозалежні, наркозалежні та лудомани (люди, які грають в азартні ігри на гроші) проведуть в Ужгороді ряд акцій. Зокрема, за їхньої ініціативи та підтримки управління культури міськради пройде так званий антинаркотичний рейд.

У чому провина влади

У чому ми прорахувалися? Чи дійсно все було зроблено для того, щоб ми могли виграти цю війну? Як спрацювали дипломати? Якими аргументами ми переконували потенційних союзників у допомозі?

Едуард Бураш став амбасадором Закарпаття

Великий друг Закарпаття, радник омбудсмена Словаччини з питань захисту дітей, Едуард Бураш став Амбасадором Закарпаття.

Теракт в Москві

Ще два тижні тому Посольства багатьох держав закликали своїх громадян виїхати з Росії. Посольства попереджали, що в Москві та інших містах Росії можуть статися терористичні атаки. Окрім того, закордонні спецслужби попереджали і владу росії про те: що радикальні ісламісти готують теракти.

Арсен Мелкумян про «бравого депутата Тищенка» і свій досвід

Минулого тижня Ужгород опинився в українському інформтопі через спробу розслідування журналіста УП Михайла Ткача під назвою «На ужгородському напрямку. Пригоди бравого депутата Тищенка». У відеоматеріалі звучить ціла низка прізвищ ужгородців, серед яких і Арсена Мелкумяна як місцевого ресторатора, депутата Ужгородської міської ради від «Слуг народу». Тож ми вирішили поставити пану Арсену кілька уточнювальних питань з цього приводу.

Депутати вносять пропозиції щодо соціальних проектів та благоустрою

Голова фракції «Слуга народу» Ужгородської міської ради Арсен Мелкумян розповів, що   наразі активно обговорюється питання, як розширити соціальні програми. У першу чергу йдеться про військових, у тому числі ветеранів, поранених, членів їх родин, сімей. Під це треба виділяти гроші з бюджету громади.

Білий прапор

Щось все частіше звучать фрази про необхідність капітуляції України у цій війні. Прем’єр-міністр Угорщини днями навідався до США, але зустрівся там не чинним президентом Байденом, а з колишнім президентом і головним конкурентом Байдена на президентських виборах восени у США – Трампом.

Реабілітаційні відділення треба відкривати, а не закривати

Днями соцмережі збурилися від повідомлення про можливе закриття фізіотерапевтичного відділення УЦМКЛ.

Які настрої українців

Центр громадського моніторингу та контролю зібрав дані кількох останніх соціологічних опитувань і вимальовується загальна картина настроїв українців.

Куди і як звертатися, якщо ваші права порушені

Кожен громадянин України має право звертатися за захистом своїх прав до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в разі, якщо вони були порушені органами державної влади, органами місцевого самоврядування та їх посадовими і службовими особами, а також юридичними чи фізичними особами.

Вирішальний травень

Як це не дивно, але і в росії, і в Україні йдуть розмови про те, що війна може раптово закінчитися вже в травні цього року.

Перший український дрономобіль – подарунок від закарпатців – по дорозі на фронт

На фронт в один зі спеціальних аеропідрозділів, який очолює відомий закарпатець, їде ПЕРШИЙ (!!!) український дрономобіль. Як розповів Федір Шандор, що виконує організаційну роботу, ідея створення такої машини виникла під час однієї з поїздок в зону активних бойових дій. Специфіка полягає в тому, що війна там ведеться не стрілецькою зброєю чи бойовою технікою та артилерією, а саме за допомогою fpv-дронів, які коригуються дронами-розвідниками.

Кому ж належить Ужгородський коньячний завод?

Коли ми говоримо про коньячного барона Володимира Гісема, то повинні розуміти, що завод не є його власністю. Інша справа, що він зумів все так перевернути, щоб використати завод на свою користь. Офіційно Ужгородський коньячний завод є колективною власністю. Але саме тут і виникає конфліктна ситуація. Бо, як відомо, частину колективу просто було викинуто зі списку і люди досі доводять свою правоту. Але найгірше те, що нікому не відомо, хто ж є власником заводу. Що це за «колектив». Такої інформації ніде немає.

Достойний генерал

Ще з кінця минулого року провладні політтехнологи почали розкручувати інформацію про відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Так перевірялася реакція суспільства. Суспільство прореагувало негативно і відставку відкладали. При цьому українців готували до того, що Залужного знімуть.

Прихильник путіна – коньячний барон Гісем – опинився під ще одним ударом

Київ тримає під пильним контролем справи проти директора Ужгородського коньячного заводу Володимира Гісема. Вседозволеність коньячного барона залишилася в минулому.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат