Любов з солоним присмаком

Уляна Демчук 29.08.2022 10:20 ДОЗВІЛЛЯ

В ужгородському видавництві «Патент» побачила світ книга «Крижане полум’я” закарпатської письменниці Наталії Дурунди. У видавництві професійно, добросовісно, вчасно виконали свою роботу. Презентабельні обкладинка, палітурка, форзац, друк – усе якісно. Про це, зокрема, йшлося на початку презентації, яка відбулася в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Федора Потушняка.

Колеги по перу, учасники бойових дій, волонтери, освітяни, науковці прийшли розділити з авторкою радість від появи нової книги, що є новим досягненням, поділитися своїми враженнями від прочитаного.    

На початку короткого обговорення йшлося про вдалу побудову твору, лаконічну анотацію, місткі пролог і епілог, влучний епіграф Олександра Олеся, легкий стиль написання книги… А найбільша увага приділялася, звичайно, змісту, який так зацікавив і схвилював перших читачів.

Письменниця розповіла, що в основу гостросюжетного роману лягли сорокарічні події. Вона бачила проводи хлопців в армію, труни, могили, горе. Її герої – ті, хто проливав свою кров на афганській чужині, хто не повернувся з полів битв з північним сусідом. Книга – це шана і живим. Тож наш пекучий біль – війна, був темою усього подальшого обговорення. Зачитувались фрагменти твору. Наталія Дурунда зізналася, що роман вичитували ті, хто воював в Афганістані, бійці на Сході України. Люди, які полон, пекло, усе своїми очима бачили, у яких закарбувались рани на серці від пережитого. Написанню передувало спілкуванння не тільки з очевидцями, з якими познайомив чоловік-письменник Андрій Дурунда, а й почуте від   матерів, дружин, переселенок, подруг. Загострені на війні почуття любові до землі, рідних, коханих – з солоним присмаком. Долю кожного героя майстер слова пропустила через свою душу, сльози, співпереживання, і це передалося її читачам, які просто ковтали сюжет. Тож щиро дякували авторці за новий твір, а воїнам Збройних Сил України —   за можливість зустрітися у книгозбірні.

Звучала на вечорі і поезія, висловлювались думки про доцільність створити фільм за мотивами цього роману, цікавились творчими планами письменниці, дарували п. Наталії квіти. Презентоване літературно-художнє видання можна було придбати у сусідній залі книгозбірні. Виручені кошти – благодійний внесок на потреби бійців. Придбати книгу можна і в обласній організації Національної спілки письменників України.

Уляна Демчук

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат