Капітуляція: Громада Мукачева змусила мера Балогу знизити тарифи на водопостачання

08.04.2023 20:59 СОЦІО

Як ми повідомляли,   Мукачівський Водоканал підняв тарифи на водопостачання та водовідведення відразу на 100% з 29 грн до 59 грн за кубометр. Ручний виконком це рішення підтримав одноголосно.

Однак група депутатів Мукачівської міської ради на позачерговій сесії винесли на розгляд питання про скасування цього рішення виконкому. У зверненні цих депутатів акцентувалася увага на тому, що попри складну економічну ситуацію люди не повинні страждати, а підвищення тарифів є додатковим фінансовим тягарем для більшості родин, що проживають на території громади.

Але   депутати з фракції Блоку мера Мукачева Андрія Балоги та їхні союзники від фракції партії Батьківщина не захотіли підтримати це рішення. Для прийняття рішення не вистачило всього одного голосу і водопостачання та водовідведення в місті стало найдорожчим в Україні.

Громада міста почала тиснути на мера. Це робили і його політичні опоненти. Андрій Балога вперто не хотів поступатися і навіть оголосив перерву у сесії на невизначений термін.

Зрештою, під натиском громадськості мер Андрій Балога здався і понизив тарифи на водопостачання. Щоправда, тарифи таки будуть вищими, ніж були до підняття на 100%, але вже більш терпимі. У своєму дописі на Фейсбуці мер Мукачева таки прагне вийти сухим з води і знову ж таки винуватими у всьому робить не себе, а політичних опонентів.

"Починаючи з березня мукачівці платитимуть 44 гривні за куб води. Якщо абонент вже зробив оплату за березень за старим тарифом, то переплата буде зарахована за наступний місяць", - написав Балога. Але мукачівці прагнуть повернути тарифи до рівня 29 грн. за кубометр. Так як це було до різкого підняття.

Протистояння триває, але вже всі розуміють, що мер не має підтримки в місті і все йде до того, що вже дуже скоро панування клану Балог у Мукачеві закінчиться.

Коментарі :


10.04.2023 19:19 тамара

дякую


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат