Ще про «честь» деяких суддів

17.06.2023 14:43 СОЦІО

Ще 31 травня Закарпатський апеляційний суд з якогось дива скасував рішення Воловецького райсуду про поновлення на роботі незаконно звільненої головної медсестри Міжгірської райлікарні Наталії Маслей.

Вона була звільнена з посади головної медичної сестри КНП «ЛПУ Міжгірська РЛ» 31 січня 2020 року з абсурдної мотивації. Мовляв, «у зв’язку з ліквідацією КУ «Міжгірська РЛ». Тобто, КУ Міжгірська РЛ була реорганізована в КНП ЛПУ Міжгірська РЛ.

Але ж КУ Міжгірська РЛ, згідно запису в єдиному державному реєстрі, припинила роботу 16 січня 2020. І головна медсестра законно була переведена в новореорганізовану структуру і там працювала щонайменше два тижні. Доказами цього є довідка про заробітну плату за січень 2020 р., згідно якої заробітну плату їй виплатила КНП «ЛПУ Міжгірська РЛ», надані графіки роботи за січень 2020 р., в яких вказана посада головної медичної сестри, покази численних свідків в судових засіданнях, які підтвердили, що головна медична сестра працювала в КНП «ЛПУ Міжгірська РЛ» до звільнення 31 січня 2020 р.

У Міжгір’ї всі знають, що причиною звільнення головної медсестри стало самоправство тодішнього начальника сектору охорони здоров’я Міжгірської РДА, а з січня генерального директора КНП «ЛПУ Міжгірська РЛ» Пшеничного А.О. Того самого, який зараз з якогось чуда очолив охорону здоров’я області.

Саме Пшеничний, коли став генеральним директором КНП « ЛПУ Міжгірська РЛ» в ультимативній формі потребував згоди на переведення на 0,5 ставки головної медичної сестри. Коли вона відмовилася, привівши об’єктивні докази свого права працювати на повній ставці (одна виховує двох дітей, живе з батьками пенсіонерами, які хворіють, при цьому батько онкохворий). Після цієї відмови Пшеничний сказав, що головна медична сестра буде звільнена. І дійсно, 24 січня 2020 р. рекомендованим листом вона отримала наказ сектору охорони здоров’я Міжгірської РДА про звільнення її з посади головної медичної сестри з 31.01.2020 р. в зв’язку з ліквідації КУ «Міжгірська РЛ», підписаний начальником сектору охорони здоров’я А.Пшеничним!

Незрозуміло, як наказом сектору охорони здоров’я Міжгірської РДА можна звільнити з посади головної медичної сестри іншої юридичної особи -- КНП «ЛПУ Міжгірська РЛ», до якої сектор охорони згідно статуту не мав жодного відношення?

На все це звернув увагу Воловецький суд, але Закарпатський апеляційний суд вважає інакше і йде проти незаконно звільненої головної медсестри і стає на бік чиновників-хапуг.

Разом з бек-офісом розробляється схема і цинічна беззаконність стає законною. Довідка про заробітну плату це для суддів апеляційного суду вже не доказ, що ви працювали, графіки роботи, стають липовими, а свідчення свідків вже для них не є свідченням.

А за цим всім через хамство чиновників та продажність суддів страждає проста людина, яка залишилася без роботи, виховуючи двох дітей і доглядаючи за старенькими батьками.

І ще один нюанс. Оскаржити дане рішення неможливо, бо його… не розмістили в єдиному реєстрі судових рішень!

Сподіваємося, що вже близько той час, коли хами-чиновники відповідатимуть за свої злочини, а деяким суддям також нагадають про честь.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат