Зустріч української та угорської делегацій в Ужгороді відбувається у розширеному форматі

29.01.2024 18:04 ПОЛІТИКА

 

Важливі питання для України й Угорщини, окремі з яких стосуються саме Закарпаття. Усе з чітким планом, термінами та дорожньою картою реалізації, - повідомив голова Закарпатської ОВА Вітор Микита.

На порядку денному – питання євроінтеграції України та підтримки цього шляху з боку Угорщини. Тут є повна підтримка наших партнерів: Україна – це Європа, і наступні рішення будуть це закріплювати.

Також на зустрічі обговорили відкриття перспективних пунктів пропуску між Україною та Угорщиною в межах Закарпатської області, розширення роботи наявних пунктів для пропуску вантажних транспортних засобів зі зміною режиму функціонування окремих з них. Порушили й питання реконструкції мосту в ПП «Тиса» та прикордонної інфраструктури інших пунктів пропуску. Профільні міністерства країн уже займаються реалізацією домовленостей.

Маємо згоду наших партнерів на участь у фінансуванні ініціативи зі створення обласного реабілітаційного центру «4.5.0. Recovery center», проєктування якого вже завершене.

Угорщина приєднається до України в проєкті забезпечення новим медичним обладнанням Берегівської центральної районної лікарні ім. Б. Ліннера, котру збудували за кошти державного та місцевого бюджетів. У цьому закладі з-поміж інших реабілітацію проходять поранені захисники.

Маємо запит від угорських партнерів на окремі уточнення або доповнення до нормативних документів, які регулюють питання освіти та життєдіяльності національних спільнот. Будуть відповідні доручення на опрацювання питань і спільне рішення.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат