В Ужгороді відбулася зустріч премʼєр-міністра Дениса Шмигаля та його словацького колеги Роберта Фіцо

24.01.2024 16:11 ПОЛІТИКА

За підсумками зустрічі в Ужгороді Шмигаль та Фіцо підписали спільну заяву. За словами Шмигаля вона посилить наші двосторонні відносини на основі взаємної довіри та поваги.

Прем’єр Шмигаль заявив, що уряди України та Словаччини, попри "деякі розбіжності", хочуть сформувати політику "нового прагматизму", яка "піде на користь обом державам".

Зокрема повідомляться, що уряд Словаччини не блокуватиме купівлю Україною зброї та техніки у словацького бізнесу. Також наші країни співпрацюватимуть у питанні поставок з боку словацької компанії техніки для зведення оборонних рубежів.

Підписаною заявою сторони:

● підтвердили готовність до подальшої співпраці, спрямованої на повагу до територіальної цілісності та суверенітету України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

● відзначили тверду та послідовну підтримку Словацької Республіки європейської інтеграції України.

● висловили підтримку Формули миру Президента України Володимира Зеленського.

● наголосили на важливості участі Словаччини у відновленні України та призначення Віце-прем'єр-міністра з плану відновлення, стійкості та економіки знань Словацької Республіки.

● підтвердили важливість участі Словаччини у гуманітарному розмінуванні України.

● відзначили важливість спільних зусиль щодо забезпечення глобальної продовольчої безпеки, підвищення транзитного потенціалу для експорту української сільськогосподарської продукції.

● підкреслили важливість розвитку військово-технічного співробітництва на комерційній основі.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат