Нардепа Горвата збираються судити у справі НАБУ на 127 млн грн

22.01.2024 14:32 ПОЛІТИКА

Мажоритарнику з Закарпаття інкримінують схему виведення з державної власності 323 га землі.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили досудове розслідування у земельній справі, де один з підозрюваних – депутат Верховної Ради Роберт Горват. Про це повідомила пресслужба САП.

Ім'я підозрюваного вона традиційно не вказує, LIGA.net раніше дізналась його у співрозмовника в правоохоронних органах.

За дорученням прокурора детективи НАБУ відкрили матеріали справи стороні захисту для ознайомлення.

Кримінальне провадження стосується 2016-2019 років, коли депутат нібито мав вплив на обласне управління Держгеокадастру в одному з регіонів України. НАБУ вважає, що він розробив схему виведення з державної власності 323 га землі.

Відповідно до задуму, директор держпідприємства "Леанка", яке користувалося землею, мав відмовитися від цього права та звернутися до обласного Держгеокадастру з заявою. Після припинення права користування начальник кадастру видав земельні ділянки наперед визначеним фізособам, які згодом продали їх компанії, яку через директора нібито контролював депутат.

П'ятеро фігурантів схеми отримали підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу – заволодіння майном.

Сума збитків – майже 127 млн грн.

Горват – мажоритарник з Закарпатської області, у попередньому скликанні він входив до фракції Блоку Петра Порошенка, зараз – член групи "Довіра". Обраний до Верховної Ради як безпартійний самовисуванець за 68-м округом. До 2014 року був бізнесменом.

Його не заарештовували в межах кримінального провадження, у листопаді Вищий антикорупційний суд призначив йому заставу в розмірі 26,84 млн грн.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат