На Закарпатті фірма запропонувала податківцям за 1 копійку спалити 735 тисяч пачок цигарок

30.09.2020 23:38 СОЦІО

За одну копійку ТОВ «Нью Екосвіт» має знищити 735 006 пачок цигарок на замовлення ГУ ДПС у Закарпатській області. Відповідний договір з фірмою податківці уклали 24 вересня за результатами тендеру. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

У податковій службі виставили очікувану вартість тендеру 3000 гривень. Окрім «Нью Екосвіту» на торги подались ПП «Рома» та ТОВ «Екологічні переробні технології».


Вимога ТОВ «Екологічні переробні технології» привести ціну тендеру до ринкової.

«Екологічні переробні технології» ще перед аукціоном звернули увагу замовника на «аномально низьку» очікувану вартість. На думку фірми, 3000 гривень за знищення 735 тисяч пачок цигарок   «не покриває витрати собівартості» по транспортуванню, вантажно-розвантажувальним роботам, охороні та знищенню тютюнових виробів. Фірма вимагала провести моніторинг цін та привести очікувану вартість до «ринкових показників». Однак у   ДПС відхилили вимогу «по причині обмежених кошторисних призначень». (Повністю текст вимоги та відповіді податківців в кінці).

«Нью Екосвіт» виграло тендер не торгуючись, фірма одразу запропонувала 1 копійку за свої послуги, і зробити дешевшу пропозицію інші учасники вже не могли.

«Нью Екосвіт» традиційний отримувач замовлень на спалення контрабанди у Закарпатській області. Хоча раніше вона так дешево свої послуги не пропонувала, у липні вона забрала підряд на утилізацію 88 тисяч пачок цигарок за 1 гривню.

За минулий рік «Нью Екосвіт» отримало 10 підряди на 422 тис. гривень. З початку поточного року виграв 31 лот на 1,20 млн. гривень.

ТОВ «Нью Екосвіт» засноване у   березні 2013 року, власниками зазначені Віктор Вудмаска та Олександр Вагерич. Перший – співмешканець в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Маріанни Готри, другий є повним тезкою сина старшого державного інспектора на Закарпатській митниці Олександра Вагерича.

Інший уповноважений представник ТОВ «Нью Екосвіт» Анатолій Митровка є чоловіком Любові Митровки, начальника відділу у Головному територіальному управлінні юстиції у Закарпатській області.

У Анатолія Митровки був спільний бізнес Маріанною Готрою, що очолює Закарпатське управління юстиції. У них було ТОВ «Ялинка», яке зараз перебуває в статусі припинення, ця фірма спеціалізувалась переважно на торгівлі   продуктами, напоями та цигарками. Також Анатолій Митровка виступає зберігачем майна боржників, яке виставляється на продаж ДП «Сетам».

До 2016 року співзасновником «Нью Екосвіт» була Зінаїда Станко, дружина Василя Станка – заступника начальника Відділу митного оформлення №1 Митного посту Ужгород Закарпатської митниці ДФС.

Ольга Прокопишина, “Наші гроші”

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат