Сонце, вітер і вода: цікаві факти про альтернативну енергетику

20.09.2019 12:52 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



В основі всієї людської цивілізації лежить використання енергії. Завдяки енергії води і вітру ми навчилися перемелювати зерно на муку і випікати хліб, енергія вогню дозволила нашим предкам розселитися по всьому світу, а вже в новітній історії, енергія нафти дала можливість створити перші автомобілі.

Але є і ряд проблем та викликів, пов’язаних з використанням енергії – практично завжди мова йде про невідновлювані запаси, а їх активне використання часто шкодить довкіллю і в результаті несе загрозу для життя людей. Все це привело до того, що науковці і вчені почали шукати альтернативні джерела енергії, і вже зараз вони активно використовуються в різних державах світу.

Хоча в цьому напрямі ще багато чого недослідженого, але вже зараз ми зібрали для вас добірку, в яку увійшли справді цікаві факти про альтернативну енергетику, які вас здивують.

  1. До основних поновлюваних джерел енергії відносяться: вітер, сонячна енергія, вода (гідроенергетика), біопаливо і геотермальна енергія (енергія, що отримується з тепла, яке виробляється під поверхнею землі), і всі ці джерела постійно поповнюються.
  2. В даний час від 10% до 20% світової потреби в енергії забезпечуються за рахунок альтернативних джерел енергії.
  3. Відновлювана енергія створює в 5 разів більше робочих місць, ніж викопне паливо.
  4. Одна вітряна турбіна потужністю 2,5 МВт може генерувати достатню кількість електроенергії для живлення понад 1400 домогосподарств в рік!
  5. Сонце виділяє достатньо енергії за одну секунду, щоб задовольнити потреби всієї планети протягом 500 000 років.
  6. Сьогодні електрика отримувана від сонячних панелей коштує майже в чотири рази менше, ніж в 2009 році. І до 2040 року його ціна за прогнозами може впасти ще на 70%.
  7. Вартість енергії від наземних вітроелектростанцій за останні вісім років впала на 30%, а до 2040 року впаде ще на 47%.
  8. Коста-Ріка практично повністю перейшла на зелену енергетику - в 2016 році 98% електрики країни було вироблено з природних джерел.
  9. Сумарна потужність вітряних електростанцій в Україні становить 470 МВт., При цьому її потенціал оцінюється в 15 000 МВт.
  10. З кінця 2014 року обсяг потужностей сонячних електроустановок приватних домогосподарств в Україні збільшився в 370 разів (станом на кінець 2018 року).
  11. У березні 2017 року всі вітроелектростанції Шотландії згенерували 1,24 ТВт * год електроенергії, що в 1,3 рази більше обсягу електрики, яке споживається всіма домашніми господарствами цієї країни. Ця кількість на 60% покриває загальні потреби Шотландії в електриці.
  12. У німецькому законодавстві закріплена норма, за якою в 2025 році 40-45% потреб в електриці в Німеччині повинна забезпечуватися за рахунок альтернативної енергетики.
  13. В Ісландії 100% їх енергії забезпечується геотермальними і гідроенергетичними джерелами.
  14. Для того щоб задовольнити потреби в енергії всієї Європи, потрібно тільки 0,3% можливої ​​сонячної енергії, яку отримує пустеля Сахара. Не дивно, що європейські компанії активно розробляють плани створення цілих сонячних ферм в Африці.

Коментарі :


15.12.2020 17:54 Софія

Дякую, дуже цікаво й інформативно


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат