Депутати Ужгородської міськради звітують перед виборцями про роботу за рік

admin 13.01.2024 11:01 РАТУША

На початку року представники органів місцевого самоврядування традиційно звітують про пророблену за рік роботу. Відповідно до чинного законодавства. У першу чергу перед своїми виборцями. Чи зверталися до них містяни впродовж року і з якими питаннями, перепитали у голови фракції політичної партії «Слуга народу» в Ужгородській міській раді Арсена Мелкумяна.

Пан Арсен розповів, що протягом року до нього як до депутата надійшло чимало звернень, з них 13 письмових, чотири колективні. У своїх зверненнях мешканці порушують питання різного характеру, зокрема, про надання матеріальної допомоги, проведення ремонтів житлового фонду та об’єктів інфраструктури, питання благоустрою, впорядкування місць розміщення сміттєвих майданчиків, вивезення сміття, створення умов для внутрішньо переміщених осіб, сприяння в оформленні документів, сприяння у захисті прав громадян, а також щодо перейменування вулиць.
У зв’язку з воєнним станом цілий ряд бюджетних програм (наприклад, капітальні ремонти житлового фонду, внутрішньоквартальних територій) не фінансувався через законодавчі обмеження, проте навіть за таких умов, каже пан Арсен, намагається максимально позитивно вирішувати питання, пов’язані зі зверненнями громадян. Так, за сприяння депутата надано матеріальну допомогу декільком десяткам мешканців міста, в тому числі і його власними коштами.
Спільними зусиллями організували зрізання аварійних дерев та формувальну обрізку дерев в декількох мікрорайонах міста, а також підсипання місць утворення ям на внутрішньоквартальних територіях та грейдерування дорожнього покриття, а в окремих місцях – асфальтування. Задля комфорту містян перенесено декілька сміттєвих майданчиків у зручні місця.
За результатами звернення депутата до комунальних служб міста проведено очистку систем дощової каналізації, в окремих будинках здійснена відкачка води з підвалів. За усним зверненням депутата та відповідно до поданих мешканцями заяв надано дрова 3 родинам ужгородців, які проживають у приватному секторі. З метою запобігання аварійних ситуацій організували відновлення декількох пішохідних переходів та встановлення комунальними службами каналізаційних люків на території міста.
Це ті поточні питання, які доводиться розв’язувати постійно, розповідає депутат. Не все вдається вирішувати максимально так, як би хотілося. Це пов’язано з різними чинниками. Важливо, що є активні мешканці міста, які не обмежуються дописами у соцмережах з тотальними звинуваченнями всіх і вся, а приходять на живі зустрічі, звертаються з письмовими запитами, зверненнями – такі питання, відповідно до процедури, розглядаються першочергово і часто позитивно вирішуються.
Тож беремо це до уваги, шановні ужгородці, й обзадачуємо депутатів по своїх округах, щоб вони пам’ятали про свої обіцянки й виконували їх.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат