Як розвивати Ужгород

17.12.2023 13:36 РАТУША

На сесії розглянули звіт про виконання Програми економічного і соціального розвитку Ужгородської міської територіальної громади за січень-вересень 2023 року.

У документі, зокрема, проаналізовані результати основних показників економічного і соціального розвитку міста. відзначається, що ситуація у галузі промисловості є складною, через війну порушилися внутрішні і зовнішні торгові зв’язки.

На території громади створено індустріальний парк «Ужгород», який включено до реєстру індустріальних (промислових) парків. Індустріальний парк «Ужгород» – це інфраструктурно облаштована інженерно-транспортна територія, у межах якої учасники індустріального парку здійснюють господарську діяльність у сфері переробної промисловості, науково-технічної діяльності та іншої діяльності.

Однією з важливих цілей залишився розвиток малого підприємництва. Надходження до міського бюджету з податку на доходи фізичних осіб за 9 місяців 2023 року становили 1 млрд 36,9 млн гривень. Порівняно з аналогічним періодом минулого року обсяги надходжень цього податку зросли на 165,5 млн гривень.

Наразі в Ужгород релокувалися понад 189 підприємств, із них 104 – юридичні особи та 85 – фізичних осіб, які вже офіційно переєструвалися і здійснюють підприємницьку діяльність. Із загальної кількості релокованих підприємств у місті найбільшу частку займає ІТ-кластер, наступні позиції – діяльність у сфері надання послуг та оптово-роздрібна торгівля.

До бюджету Ужгородської міської територіальної громади за 9 місяців 2022 року зараховано 1 млрд 673,5 мільйони гривень, із них: податки, збори – 1 млрд 409,4 мільйони гривень, офіційні трансферти – 264,1 мільйони гривень. Найвагомішим джерелом надходжень до бюджету є податок на доходи фізичних осіб – 933 мільйони 400 тисяч гривень. До бюджету надійшло також 272 мільйони 100 тисяч гривень місцевих податків і зборів.

Видатки міського бюджету за 9 місяців 2023 року склали 1 млрд 607,7 мільйонів гривень.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат