Куди спрямовує кошти міська влада Ужгорода

18.11.2023 14:42 РАТУША

Депутати Ужгородської міської ради під час першого пленарного засідання 47-ої сесії у четвер, 16 листопада, розглянули понад 30 важливих для міста питань, зокрема фінансового характеру.

Будучи одним із найважливіших тилових міст, Ужгород завершує свій бюджетний рік і планує новий з огляду на ті актуальні завдання, які стоять перед країною в цілому. Водночас намагається дбати про забезпечення своїх базових потреб, а також думати про перспективу.

Пріоритетними залишається питання надання якісних та своєчасних медичних послуг мешканцям міста. Для цього внесли зміни до бюджету міста на 2023 рік, спрямувавши додатково 3 млн грн на «Програму фінансової підтримки закладів первинного, вторинного рівня медичної допомоги та їх розвиток у місті Ужгород на 2020-2023 роки», а саме на капітальний ремонт з переплануванням приймального відділення комунального некомерційного підприємства «Центральна міська клінічна лікарня» Ужгородської міської ради під відділення екстренної (невідкладної) медичної допомоги. Збільшили (додатково) на понад 300 тис. грн. видатки на міську програму «Цукровий та нецукровий діабет на 2023-2026 роки».

Одним із найважливіших завдань для органів місцевого самоврядування   в умовах війни є турбота на різних рівнях про військовослужбовців та членів їх сімей, а також підтримка сімей загиблих захисників, кількість яких збільшується щодня.   Через це додаткові кошти в розмірі 6 млн грн. виділили на Програму підтримки сімей загиблих/померлих захисників України на 2023-2025 роки. Понад 4,5 млн грн. додатково спрямували на поліпшення житлових умов (у вигляді грошової компенсації) особам, визначеними Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Також на 800 тис грн збільшили видатки на Програму підтримки військовослужбовців, ветеранів війни та осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною на 2021-2023 роки.

Крім питань, пов’язаних з воєнним станом, у фокусі уваги міської влади продовжують бути актуальні повсякденні проблеми містян: забезпечення якісних послуг громадського транспорту, стан доріг, зелених зон для відпочинку тощо. У зв’язку з цим майже 7,5 млн грн. додаткових коштів спрямували на «Програму фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Ужгород на 2022-2024 роки». Понад 13 млн грн. виділили комунальному шляхово-експлуатаційному підприємству міської ради на забезпечення утримання в належному стані міських доріг, зокрема проведення їх поточних ремонтів, а також на утримання в належному стані зелених зон міста. Крім того, ще 2,5 млн грн цьому ж підприємству виділено за Програмою благоустрою та розвитку комунальної інфраструктури міста Ужгород на 2023-2027 роки для придбання екскаватора. Додатково спрямували також понад 7,5 млн грн. на Програму фінансової підтримки комунальних підприємств міста Ужгород на 2023-2025 роки (в першу чергу це стосується комунального підприємства Водоканал).

Як прокоментував голова фракції «Слуги народу» у міській раді Арсен Мелкумян, під час розгляду таких важливих питань намагаються брати до уваги найбільш болючі для різних мікрорайонів міста проблеми. До прикладу, для мікрорайону «Шахта» надважливою є реконструкцію водовідвідних споруд для захисту від поверхневих вод, тож за «Програмою економічного і соціального розвитку Ужгородської міської територіальної громади на 2023 рік» вирішили збільшити призначення на цю потребу на 1 млн грн. За цією ж програмою додатково направили 5 млн грн. на капітальний ремонт вул. Юлія Ревая.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат