Візит до міста-побратима Ужгорода – чеської Їглави

11.11.2023 13:15 РАТУША

На запрошення Їглави – міста-побратима Ужгорода в Чехії – делегація у складі міського голови Богдана Андріїва, його заступників, депутатів Ужгородської міської ради, а також голови обласної ради Романа Сарая й депутата облради Володимира Чубірка відвідала адміністративний центр краю Височина, з яким Закарпаття співпрацює з 2008 року.

Під час спілкування в ратуші м. Їглава голова Закарпатської облради Роман Сарай запропонував створити об’єднання чеських регіонів для допомоги Україні, зокрема для відбудови її соціальної інфраструктури, в якому Їглава може стати центром та координатором кооперації.  

Члени делегації відвідали Український дім, де подякували його голові Радиму Фідлеру, меру міста Петеру Ришці й тимчасово повіреному у справах України в Чехії Віталію Усатому за бажання й зусилля Чехії допомагати Україні в непрості часи. Їглава прийняла більше 4 тисяч біженців з України від початку повномасштабного вторгнення. Як знак вдячності за підтримку українського народу передали чеським партнерам український прапор з підписами бійців закарпатських 128-ої, 101-ої та 33-ої бригад   – його привіз з фронту депутат облради Федір Шандор.

Відвідали також одну з найбільших шкіл Їглави, де навчається 40 дітей з України. Поспілкувалися з представниками Транспортної компанії міста – ознайомилися з новинками їглавського автопарку, де вже повністю перейшли на електроенергію та газ. Домовилися, зокрема, й про нові напрямки співпраці.

Як зауважив на своїй ФБ-сторінці депутат Ужгородської міської ради Арсен Мелкумян, «такі зустріч переконують у тому, що маємо спільні цінності – будемо їх берегти й розвивати».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат