Потрібно менше красти

admin 30.12.2023 21:12 ПОЛІТИКА

У британській газеті The Times вийшла стаття під заголовком «Чим закінчиться війна в Україні». У статті йдеться про те, що перемога над Росією виглядає малоймовірною і з наближенням другої річниці вторгнення Київ переключає увагу на утримання своєї території, а не на перемогу над ворогом.

В основному стаття заснована на висловлюваннях полковника Романа Костенка. Він командир, заслужений військовий, член Комітету з національної безпеки й оборони.
Цю статтю розкритикував відомий блогер Юрій Швець, який свого часу працював в українських спецслужбах, а нині проживає у США.
«Ну от навіщо Костенко поширив інформацію, яка є цінною для керівництва країни-ворога? Він знаходиться в Комітеті, куди стікається інформація про оборону. Тобто там люди мають мізки, можуть аналізувати та синтезувати масу інформації з різних джерел і робити висновки. І ось ці стратегічні висновки полковник Костенко оприлюднює. Далі йде телеграма з грифом «особливої важливості» в Кремль і ворог за цією інформацією формує свої подальші дії», - обурюється Швець.
І коли наш військовий високого рангу каже, що Україна не готується вже до звільнення своїх територій, то така інформаціє є подарунком для ворога, а також сигналом до західних партнерів.   Тобто, на Заході   вже не бачать сенсу в наданні подальшої військової допомоги Україні.
Як повинен поводитися американський інвестор, який виділив України вже 111 млрд доларів, а війну вона програє? Як цей інвестор повинен виділяти ще 161 млрд? Та й європейці подумають, чи варто їм виділяти свої 50 мільярдів євро.
Окрім того, як повинні реагувати західні партнери, якщо ми самі озвучуємо, що у нас 44 млрд грн недостачі в засіках Міністерства оборони за цей рік? За минулий рік корупціонери вкрали 33 млрд. А разом за два роки це 77 млрд. грн, або 2,2 млрд доларів. За ці гроші можна було б купити дві батареї Patriot з повним боєкомплектом. «Ці люди, які крадуть ці гроші, вони взагалі вважають себе українцями і вони взагалі вважають, що Україна – це їхня країна, чи вони як саранча?», - запитує Швець.
Зараз США повідомляє, що виділяє нам останній транш на суму 250 млн. доларів. А потім що? Чим воювати проти загарбника? А ворог має достатньо зброї. Навіть новий глава уряду Словаччини Роберт Фіцо сказав, що в росії зброї стільки, що всієї Західної зброї не вистачить, щоб їй протистояти.
І все ж. Ми будемо протистояти. І ми можемо виграти війну. Просто нарешті потрібно перестати красти. І сподіватися потрібно більше на себе.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат