Чому нас зливають

17.12.2023 13:30 ПОЛІТИКА

Це дуже значимі для України дні. Ми просимо грошей і військової допомоги у США та Євросоюзу. Якщо допомоги не буде, то ми програємо війну. Навіть президент Зеленський сказав, що без допомоги ми повернемося до того стану, як це було у перші дні війни. Ми втратимо території і почнемо партизанську війну. Мета агресора залишається тою самою – для початку забрати у нас весь схід та південь, закрити доступ до моря і впритул підійти до кордонів Європи, замінивши владу в Україні на ручну.

Звичайно ж, швидко цього не станеться, але в росії є багато ресурсів, щоб вести цю війну довго, а ми залишаємося без підтримки.

Конгрес США так і не приймає рішення про виділення нам допомоги. Не допоміг навіть візит до Америки Зеленського, де він виступив перед конгресменами. Там починається передвиборча гонка і республіканська опозиція каже президенту Байдену, щоб той виділяв кошти на стіну з Мексикою, а не на якусь війну в далекій Україні.

У США є достатньо зброї та коштів і виділяли вони нам мільярди, які взагалі не відчутні для їхнього бюджету. Афганістану виділялося більше.

Залишилося переконувати Євросоюз. Але і там скепсис. Угорці блокують, а багато хто також вже задається питанням – для чого нам Україна.

І тут визріває думка, що у нас дійсно немає аргументів для Євросоюзу та США. Адже єдиний аргумент, з яким наша влада йшла просити допомоги до заходу, ми є оплотом демократії і якщо ми програємо, то росія нападе і на Європу. Але цей аргумент перестав працювати. Це вже нікого не цікавить, бо цим аргументом важко переконати громадян Євросоюзу, чому вони повинні жертвувати власним благополуччям заради України.

А росія пре і далі. Орки перейшли в наступ і вже нам доводиться думати про оборону. Європа може ще дати трохи грошей, але вже не дасть зброї.

У виданні WSJ повідомляють, що у британських військових - провідного військового союзника США та найбільшого в Європі марнотратів на оборону - всього близько 150 танків і, можливо, дюжина справних далекобійних артилерійських гармат. Франція має менше 90 одиниць важкої артилерії, що еквівалентно тому, що РФ втрачає щомісяця на полі бою. Данія не має ні важкої артилерії, ні підводних човнів, ні систем ППО. Армії Німеччини вистачає боєприпасів на 2 дні бою.

Уряди країн Заходу протягом десятиліть мирилися з ослабленням європейських армій, оскільки США були основою НАТО та оборонної політики у Європі. Минулого року на США припадало майже 70% видатків на оборону НАТО. Якщо до влади прийде Трамп, то НАТО взагалі може припинити існування. Тобто, вже не лише Україна, але й вся Європа стане легкою здобиччю росії.

Ну а в США зі зброєю все добре. Вони не мають з ким воювати на суші, бо їхнім кордонам ніхто не загрожує, але з 3400 артсистем, які є у США, Україні дали 250. Із 1500 САУ нам дали 18. Із 6100 танків нам дали 30. Літаків нам не дають взагалі.

Одним словом, відбувається щось дуже зле. Готується новий розподіл сфер впливу у світі. Зливають не лише Україну, але й бабусю Європу.

Ну а щодо України, то у Заходу завжди є ще один залізний аргумент, чому Україна ще не доросла до цивілізованого рівня.   Ми можемо багато говорити про демократію і прагнення до європейських цінностей. Але на Заході просто нагадують дещо про те, куди ми діваємо їхні гроші – 110 млн. грн вкрав голова Верховного суду (можна було б купити понад 500 дронів для армії); військовий комісар Одеси Борисов набрався хабарів на 250 млн. грн (можна було б купити 1250 дронів); на контрактах на закупівлю продуктів харчування для української армії було вкрадено 2,6 млрд. грн (можна було б купити 13000 дронів); збитки від інших корупційних схем склали 3,6 млрд. грн (можна було б купити 17000 дронів).

Якщо ми хочемо буду рівними у демократичній спільноті Заходу, то й маємо вести себе відповідно, а не красти, красти, красти…

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат