Закарпатська облрада отримала нового керівника

30.09.2023 15:26 ПОЛІТИКА

Це мало статися. Дві найбільші фракції в обласній раді – «Рідне Закарпаття» та «Слуги народу». Чи потрібно у таких випадках тягнути на себе ковдру? Немає сенсу. Просто діліть посади і беріть відповідальність.

Спочатку так воно і було. Але потім з якогось дива «Рідне Закарпаття» забажало свого керівника обласної ради і почалася процедура відставки тодішнього голови облради Олексія Петрова. Це було порушення домовленостей. І це був перший сигнал, що «Рідне Закарпаття» може порушувати домовленості і надалі.

Тоді на посаду голови облради призначили Володимира Чубірка. Було зрозуміло, що він підконтрольний головному куратору «Рідного Закарпаття» нардепу Василю Петьовці. Саме Петьовка контролював всі політичні процеси цієї політсили в області.

Звичайно ж, обласна рада зараз абсолютно аморфний орган. Рада зараз нічого не вирішує, вирішує ОВА. Але ж амбіції залишаються. Тому Володимир Чубірко обклався доволі хорошими піарниками і постійно був у новинах. Однак, якщо проаналізувати, то майже всі ці новини стосувалися його закордонних поїздок. Їх було так багато, що навіть соратники Чубірки вже заздрісно матюкалися.

А щодо роботи над проблемами обласних бюджетних установ, то тут були постійні скандали. Тобто, методичної роботи на благо області у цій сфері у голови облради помічено не було.

І ось настав час, коли не тільки у виконавчій владі області, але й у самій облраді визрів момент, коли Чубірку мали сказати До побачення! Майже весь політикум на Закарпатті зараз став більш прихильним до голови Закарпатської ОВА Віктора Микити, бо той, принаймні, передбачуваний. І коли постало питання зміни керівника облради, то все пішло, як по маслу.

Щоправда, була інформація, що Чубірко намагатиметься перенести сесію, щоб отримати запас часу для можливих маневрів. Однак законодавство передбачає, що сесія повинна проводитися не менше, ніж один раз на квартал. Попередня була в червні, тому останні дні вересня були єдино можливими для проведення сесії. В інакшому випадку порушувалося законодавство, що давало можливість голові ОВА звернутися до ВР з поданням про розпуск всієї ради.

Сам Чубірко спростував інформацію, що він хоче переносити сесію і загроз не відчував. Сподівався, що все вирішить його покровитель Василь Петьовка у київських кабінетах. Але в київських кабінетах Петьовці пояснювали, що голова, який був поставлений шляхом політичної зради, шансів залишитися на своїй посаді немає. І за два дні до сесії, Чубірко вже зрозумів безвихідність і подав заяву про відставку.

На сесії заяву голови облради прийняли переважною більшістю голосів – 55 «За». Тобто, це абсолютна солідарність. Ну а потім такою ж кількістю голосів проголосували за призначення головою облради представника фракції «Слуга народу» Романа Сарая. Таким чином, в облраді вже закінчився період невизначеності. Тут все чітко. Рада працює в унісон військовій адміністрації.

Чи будуть пручатися патрони «Рідного Закарпаття» Василь Петьовка та Валерій Лунченко? Перший ще буде намагатися щось пакостити, щоб помститися. Напевно, підтягне столичну пресу для компроматів на владу Закарпаття. На більше його не вистачить. Ну а другий. А другий вже рік закордоном, кажуть.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат