Голова СВК «Ізумрудний» звинуватив директора Ужгородського коньячного заводу у рейдерському захоплен

Prozak.info 18.03.2023 11:44 КРИМІНАЛ

Колишній керівник Комінвестбанку Мирослав Гісем оприлюднив офіційного листа Голови СВК "Ізумрудний" В. Бєлякова, у якому розповідається про рейдерське захоплення, а потім і знищення директором Ужгородського коньячного заводу Володимиром Гісемом підприємства СВК "Ізумрудний".

Фактично вперше оприлюднено документ, який підтверджує цю кримінальну схему.

Як виявилося, Ужгородський коньячний завод був партнером СВК "Ізумрудний" і брав у цього підприємства купаж, з якого виготовлявся ужгородський коньяк. Багаторічний купаж був багато років вистояний і на заводі в Ужгороді потрібно було його лише розлити в пляшки.

Як йдеться в листі, одного разу у 2006 році Володимир Гісем замовив велику партію купажу в "Ізумрудного". Гісем розумів, що для його виготовлення "Ізумрудному" потрібні будуть кредитні кошти і готувався фінансовий зашморг для "Ізумрудного", про що керівник підприємства не догадувався.

Володимир Гісем підписав угоду з "Ізумрудним" про надання кредитних ресурсів на суму 4,5 млн. грн. "Ізумрудний" 900 тисяч від цього кредиту віддав, а решту коштів пішло на затрати по виготовленню купажу.

Однак Володимира Гісема це не цікавило. Він залишок суми у розмірі 3,6 млн. грн вніс до пайового фонду "Ізумрудного". Мовляв, можете не віддавати, але ці кошти будуть нашою долею у вашому підприємстві. Ці 3,6 млн. грн були розділені по 1,8 млн. грн пайового внеску на двох осіб - Ренату Мерзу та Дениса Мерзу. А потім ці люди, як пайовики, вже впливали на підприємство. Здавалося б, хто ці люди і чому саме їх Гісем запропонував "Ізумрудному" у якості пайовиків. Все просто, Рената Мерза є донькою Юлії Рудовою, яка була наближеною персоною до Володимира Гісема, була у спостережній раді банку і головою комісії з ліквідації Ужгородського коньячного заводу. У свою чергу, Денис Мерза є її зятем. Тобто, це були люди виключно з оточення Володимира Гісема.

Згодом почалося пограбування та знищення підприємства. Лише за 2008 рік з "Ізумрудного" було вивезено на коньячний завод до Ужгорода 82 тисяч дал купажу (фактично - коньяку) всього за 26 млн. грн. Тобто, виходить по 16 грн. за пляшку. При цьому, пляшка вже розлитого коньяку коштувала 500 грн. Тобто, Ужгородський коньячний завод заробив щонайменше 400 млн. грн. на різниці.

Директор "Ізумрудного" намагався боротися з цією несправедливістю, але тоді Володимир Гісем вже став функціонером Партії Регіонів Януковича і почався страшний тиск на директора, численні прокурорські наїзди та податковий тиск.

Директора "Ізумрудного" навіть кинули за грати, а потім він захворів та помер від інсульту.

Більшої ницості неможливо навіть уявити. Чого вартий хоча б цей факт: "При відсутності заборгованості СВК «Ізумрудний» по електропостачанню, чомусь завдяки діям Ужгородського коньячного заводу, було відключено кооператив від енергопостачання (03.04.2010 р. одночасно відключили 48 електролічильників). В результаті цього погинули корови, свині, птиця, а в холодильниках пропало 1,5 тон масла., що фактично привело до знищення кооперативного господарства".

Загалом історія з "Ізумрудним" є страшним криміналом і вимагає розслідування та покарання. У ті часи Володимир Гісем був депутатом Закарпатської облради від Партії Регіонів і неможливо було уявити, щоб прокуратура якось реагувала на листи та скарги його опонентів. Але справа в тому, що прокуратура і зараз не веде з цього питання жодних розслідувань. Справи порушуються проти тих, на кого вкаже пальцем коньячний барон.

Prozak.info

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат