Теракт на сесії сільради

23.12.2023 15:59 КРИМІНАЛ

Під час сесії Керецьківської сільради на Свалявщині стався теракт. На сесії приймали бюджет на 2024 рік. Депутат від Слуг Народу, 54-річний Сергій Батрин був проти того, щоб бюджет приймали без звіту про використання бюджету на 2023 рік. Окрім того, він був проти того, щоб голові громади Михайлу Мушці піднімали оклад на 50% і плюс давали премію 100% від окладу.

Однак депутати ігнорували його вимоги. Тоді Сергій Батрин вийшов із зали і через 3 хвилини повернувся. Він став біля дверей зали і намагався ще щось сказати, однак його і надалі ігнорували.

Тоді депутат Батрин почав кидати в зал гранати, які вибухнули.

У результаті вибуху постраждали 26 людей. Постраждалі були доставлені до Свалявської райлікарні. 15 постраждалих отримали незначні ушкодження, а у п'ятьох стан був дуже важкий. Згодом один з постраждалих - 55-річний депутат цієї сільради Віктор Пряділ із села Березники – помер.

Сам Батрин також отримав поранення в живіт. Йому зробили операцію і його життю нічого не загрожує. Наразі Батрина в лікарні охороняють поліцейські. У поліції повідомили: що провели обшук у помешканні Батрина і знайшли передсмертну записку. Тобто, він готувався до цього теракту.

Поліція та СБУ порушили кримінальні справи за статтями тероризм та незаконне поводження зі зброєю. Батрину загрожує до 10 років позбавлення волі.

Щодо голови громади Михайла Мушки, то він соратник Віктора Медведчука, прийшов до влади від ОПЗЖ. Свого часу Мушка фігурував у справі про хабар.

Після інциденту, що трапився в приміщенні Керецьківської сільської ради, Віктор Микита - голова Закарпатської ОДА - невідкладно скликав Раду оборони області.

Заслухавши доповіді керівників правоохоронних органів краю, на засіданні прийняли рішення:

— оптимізувати роботу щодо своєчасного виявлення та запобігання спробам незаконного ввезення на територію Закарпаття вибухонебезпечних предметів, боєприпасів і зброї;

— посилити заходи безпеки в закладах освіти області, забезпечивши постійне перебування представника Нацполіції чи охорони на території закладу, а також встановлення спеціальних технічних засобів захисту.

У свою чергу, Директор департаменту охорони здоров'я ОВА Анатолій Пшеничний розповів про стан потерпілих унаслідок вибуху гранат та оперативне надання їм необхідної медичної допомоги.

Через вибухову хвилю всі постраждалі зазнали тілесних ушкоджень, осколкових поранень верхніх і нижніх кінцівок, тулуба, частина з них – отримала пошкодження судин, крововтрату, травматичний та геморагічний шок.

Після теракту багато закарпатців героїзують Батрина. Мовляв, людина боролася за справедливість, проти високих зарплат голови громади і він взагалі протистояв голові громади, як представнику партії зрадника Медведчука. Також повідомлялося, що Батрин колишній військовий і захищав Україну.

Однак є і такі, які вважають Батрина звичайним терористом. У нього були і особисті мотиви – Батрин на цій сесії хотів: щоб його обрали секретарем ради, а коли цього не сталося, то він вдався до терористичної атаки.

Окрім того, від теракту постраждали і невинні люди. Зокрема, серед потерпілих внаслідок підриву гранати у сільраді - військовий Василь Штефко. Це той самий, у якого замість ніг протези і він все одно пішов на фронт.

Дві гранати із трьох закотилися прямо під стілець військового Василя Штефка. Наразі військовий перебуває у медзакладі. У нього – осколкові поранення м'яких тканин.

За словами пана Василя, все відбулося миттєво, приблизно за дві – три секунди. Каже, що отямився вже у лікарні. Військовий вважає, що його врятували протези. Один із них сильно пошкоджений, його доведеться міняти. Втім, до цього часу ще мають загоїтися рани.

Виявилося також, що Сергій Батрин, який кинув гранати, ніколи не служив у ЗСУ та не воював. Ба більше, він оформив опіку над літньою матір'ю, аби не бути мобілізованим.

Тим не менше, вчинок Батрина таки підводить до двох умовиводів – в Україні зараз багато зброї та боєприпасів з фронту будуть незаконно ввозитися в області неохоплені війною і подібних терактів може бути більше. І окрім того, у людей дійсно наростає злість на деяких чиновників та політиків, які попри війну лише нарощують власний капітал і живуть в достатку.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат