Розкрадений аеродром

08.04.2023 20:56 ПОДІЇ

Ми й надалі випрошуємо у світу зброю. Воно й зрозуміло. Росія десятки років свої прибутки з продажу нафти та газу пускала не на добробут населення чи нові технології, а на озброєння. Психологія фашистів – зі зброєю можна відібрати в інших їхні здобутки.

Ну а ми свою зброю віддавали тій таки росії. Пригадуєте історію з ракетами? У 2008 році попри загострення українсько-російських відносин на фоні військової інтервенції Росії в Грузію, агресор отримав щедрий подарунок від тодішнього керівництва України – ракети Х-59. Тоді країною керував Віктор Ющенко та його секретар Віктор Балога.   Це ті ракети, якими зараз окупанти знищують нашу інфраструктуру.

Але Балога замішаний не лише в афері з ракетами. Мова про військовий аеродром у Мукачеві. У часи колишнього СРСР на Мукачівському військовому аеродромі в складі винищувально-авіаційного полку базувалися надзвукові літаки МіГ-27 та Міг-29. Загалом летовище поблизу Мукачева, загальною площею 196 гектарів,   вважалося одним із найкращих на західному кордоні Радянського Союзу. При потребі, на злітній смузі розміром 2500х40 метрів могли в будь-який час приземлитися вантажні та пасажирські літаки типу Іл-62, Іл-76, Ту-204 та навіть Боїнг-737. Також аеродром був обладнаний потужними складами авіа пального (об’єм – 5,3 тисячі кубометрів), десятками ангарів, сучасною інфраструктурою протиповітряної оборони та радіолокаційною станцією.

Зважаючи на те, що Закарпаття знаходиться на кордоні з чотирма країнами НАТО та Євросоюзу, російські фашисти бояться обстрілювати нашу область. А окрім того, значна частина нашого краю захищена системами ППО країн-сусідів. Тобто, ми у безпечному місці і саме тут могла б базуватися наша авіація. І літаки могли б бути в ангарах.

Однак, в середині 90-х на військовий аеропорт у Мукачеві поклав око клан Балог. Спочатку область забрала аеропорт в свою власність, а потім аеропорт опинився у власності Мукачева. І почався масовий дерибан. Найбільш цінними тут ще залишалися доброякісні міцні плити злітної смуги. Ділки клану Балог збагатилися на цих плитах на мільйони доларів. А потім клан ще й поклав око на саму землю.

Більше про дерибан аеропорту читайте у статті "Як і ким знищувався Мукачівський військовий аеродром". А ми лише додамо, що Захід вже дав зрозуміти Україні, що його можливості у постачанні нам зброї дуже обмежені. Окрім того, Захід вже втомився від нашої війни і немає вже гарантії, що уряди країн, які нас підтримують, протримаються при владі ще довго. Ми повинні сподіватися більше на свої можливості. Ну а винуватці дерибану зброї в Україні повинні бути покарані.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат