Зрада чи реалії

04.11.2023 09:41 ПОДІЇ

Цього тижня найбільшим скандалом виявилася реакція на велику статтю у відомому журналі Тайм. Журнал опублікував статтю під назвою "Самотня боротьба Володимира Зеленського".

Автор переконує, що ніхто не вірить у перемогу України у цій війні, окрім самого Зеленського. Стаття суперечлива тим, що у ній використано розповіді людей з оточення президента, які кажуть, що Зеленський просто нікого не хочу слухати, а окрім того, відповідальні міністри та високопосадовці бояться йому говорити правду про реальні події на фронті та стан у країні.

Зокрема у статті є цитата одного з неназваних помічників президента, який сказав журналісту: "Він обманює себе. У нас немає варіантів. Ми не виграємо. Але спробуй йому це сказати".

Люди з оточення Зеленського кажуть, що цю війну Україна не зможе виграти і варто починати переговори про її замороження. Однак президент про це і чути не хоче.

Також люди з оточення Зеленського кажуть, що генерали на фронті вже не виконують його накази. Як приклад, наводиться наказ з офісу президента про взяття Горлівки. Це потрібно було, щоб показати союзникам, що їхня допомога не даремна. Однак генерали відмовилися виконувати цей наказ, бо розуміли, що буде багато втрат.

У журналі йдеться про те, що українська армія вже не має намірів йти у контрнаступ, щоб не втрачати людей, але ж і війна в окопах також буде війною на виснаження і це не на користь Україні.

Окремо було написано в статті і про корупцію в Україні. Союзники після гучних корупційних скандалів, вже не дуже хочуть допомагати нашій країні, а це злить Зеленського, розповіли автору статті люди з оточення Зеленського. Один з радників президента зізнався журналістові, що в Україні ситуація з корупцією така, що чиновники всіх рівнів хочуть щонайшвидше вкрасти побільше грошей і втекти з країни.

Автор матеріалу, Саймон Шустер, стверджує, що громадська підтримка допомоги Україні в США занепадає вже кілька місяців, і останній візит Зеленського не зробив нічого, щоб її відновити і не приніс очікуваних результатів.

Відповідно, Зеленський відчував "виснаженість" від постійної необхідності переконувати союзників, що з їхньою допомогою Україна може перемогти. "Ніхто не вірить у нашу перемогу так, як я. Ніхто. Ніхто", - сказав Зеленський в інтерв'ю виданню після своєї поїздки до США.

Коли вийшла ця стаття, то глава Офісу Президента Андрій Єрмак спочатку розмістив у соцмережах посилання на неї. Він це зробив, напевно, не прочитавши її сам, бо потім Єрмак видалив цей допис.

Стаття настільки песимістична, що навіть керівник РНБО України Данилов поскаржився, що все це брехня і журнал не назвав жодного прізвища із так званих «людей з оточення президента». Данилов навіть пригрозив, що силові відомства повинні знайти цих людей і покарати за брехню.

Щось подібне сказав і радник президента Подоляк, який також вважає статтю неправдивою, бо у ній не названо прізвищ, а коментарі анонімів не можна вважати правдивими.

Тим не менше, ця стаття направлена не так на українців, як на іноземних читачів. І саме вони робитимуть висновки. І висновки ці не будуть на нашу користь.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат