Чи готовий Ужгород до захисту населення у разі надзвичайних ситуацій

24.06.2023 11:24 РАТУША

В Україні виникло відразу декілька скандалів, через непридатність бомбосховищ. У Києві взагалі через закрите бомбосховище під час чергового ракетного удару загинули люди. А ще в столиці викрили схеми, за якими витрачалися мільйони для закупівлі абсолютно непотрібних у бомбосховищах речей. Наприклад, барабанів.

Ми проживаємо у найспокійнішому місті України. Ми не ховаємося у бомбосховищах під час оголошення повітряної тривоги. Ми навіть не знаємо, де ці бомбосховища та у якому вони стані.

Але ми не можемо бути впевненими в тому: що російські керівники-психопати не направлять колись ракети і на нас. А окрім того, останнім часом все більше обговорюється проблема можливої ядерної катастрофи, через замінування російськими фашистами Запорізької АЕС. Вибухова хвиля нам не досягне, але ядерний пил може дійти і до Ужгорода.

Саме тому виконком Ужгородської міськради розглянув і питання цивільного захисту.

План основних заходів цивільного захисту міста Ужгорода на 2023 рік підтримали у середу на засіданні виконавчого комітету.

Заходи передбачають, зокрема, забезпечення утримання у постійній готовності до використання за призначенням захисних споруд цивільного захисту, об’єктів критичної інфраструктури, закладів охорони здоров’я; вжиття заходів із нарощування фонду захисних споруд цивільного захисту шляхом створення об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту та споруд подвійного призначення під час будівництва, у т.ч. із урахуванням дотримання вимог законодавства стосовно врахування потреб осіб з інвалідністю, насамперед тих, які пересуваються на кріслах колісних, мають порушення зору, слуху та ін.; інформування населення про місця розташування захисних споруд цивільного захисту та інших споруд, призначених для його укриття на випадок виникнення надзвичайних ситуацій, порядок їх заповнення та поводження у них із урахуванням доступності таких споруд для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп тощо.

У цьому ж руслі на виконкомі було затверджено Програму утримання та використання захисних споруд, забезпечення техногенної та пожежної безпеки в установах/закладах, підпорядкованих управлінню у справах культури, молоді та спорту на 2023-2025 роки.

Метою Програми є створення організаційних, фінансових і матеріально-технічних умов для зменшення ризику виникнення надзвичайних ситуацій у підвідомчих управлінню у справах культури, молоді та спорту установах, запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного та природного характеру, утримання у належному стані найпростіших укриттів, забезпечення протипожежного захисту.

Для виконання програми планують залучити 535,8 тис. грн., зокрема на 2023 рік – 131,3 тис. грн.

Це не такі вже й великі кошти. Значно менші, ніж планував Київ закупити для бомбосховищ барабанів.

Коментарі :


24.06.2023 11:34 Попішати в центрі нема де   - то шо не проблема.

туалетів в місті немає - тоже мені туристичний центр.


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат