Затоплена земля

10.06.2023 15:37 ПОДІЇ

Ворог не просто підступний і жорстокий. Ворог є абсолютним злом. Ще минулого року росіяни оголосили: що замінували греблю та турбіни Каховської ГЕС. Вони чудово розуміли, якими можуть бути наслідки, тому, здавалося, що їм вистачить клепки не підривати ГЕС.

Клепок не вистачило. Нещодавно влада росії видала указ про заборону пресі висвітлювати наслідки можливих підривів ГЕС. Після цього якимось чином росіяни на повну потужність заповнили водою Каховське водосховище, ну а цього вівторка терористи таки підірвали ГЕС.

Тим самим вони мали намір завадити широкому контрнаступу українських військ, але нас це не зупинить. А от шкоди довкіллю буде завдано на мільярди доларів.

Вже зараз заявлено, що Каховська ГЕС відновленню не підлягає. Турбіни та іншу техніку знищено. Збитки – мільярд доларів. Побудова нової греблі триватиме щонайменше 5 років і коштувати це нам в кілька мільярдів доларів.

Вода з Каховського водосховища стрімко почала затоплювати міста та села. Затоплено 600 квадратних кілометрів земель Херсонщини та Миколаївщини. Є жертви серед людей. Але ще більше жертв серед тварин. Загинули всі тварини одного із зоопарків, загинули свійські та домашні тварини. Затоплено три національні парки, де знищено унікальні види рослинного та тваринного світу. Збитки лише від затоплення одного Південнодніпровського нацпарку вираховуються в мільярдах гривень.

Також спостерігається мор риби, якої загинуло вже сотні тон. Мор риби, загибель тварин можуть призвести до початку страшних епідемій.

Сотні гектарів землі можуть виявитися більше не придатними до вирощування сільгосппродукції. Через різке падіння рівня води у Каховському водосховищі тисячі гектарів колись родючої землі півдня України можуть перетворитися в пустелю.

Окрім того, падіння рівня води у водосховищі може призвести і до ядерної катастрофи, бо ця вода використовується для охолодження реакторів Запорізької атомної станції.

Зараз вся Україна та весь цивілізований світ намагається допомогти постраждалим від екологічної катастрофи українцям. Однак уже тепер зрозуміло, що відновлення знищеного займе багато ресурсів та часу. Бо те що сталося, порівнюють з вибухом ядерної бомби. Наслідки майже такі ж самі, просто без радіації.

А що росіяни? Одні радіють тому, що сталося і вимагають від російських військ підірвати й інші українські ГЕС та водосховища. З такими росіянами все зрозуміло. Вони прагнуть повного нашого винищення. Вони хочуть випаленої землі. І таких росіян більшість.

Влада ж росії намагається переконати світ, що це ми самі підірвали греблю ГЕС. Але ця влада не може пояснити, яким чином це сталося. Адже гребля та сама станція ГЕС була під контролем росіян. Зовнішніми засобами її підірвати неможливо. Тобто, ГЕС було підірвано мінами.

І зовсім інша справа, а чому ця станція дісталася росіянам всього за перші три дні нападу. Як і Запорізька АЕС. Ось тут потрібно розібратися: хто ж нас зрадив, хто здав території ворогу без будь якого супротиву. Це і є головним питанням. Бо зараз ми вже лише вигрібаємо наслідки.

Коментарі :


06.12.2023 17:04 попа

ти попа


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат