У Мукачеві можуть ввести військову адміністрацію

Prozak.info 13.05.2023 11:21 ПОДІЇ

Маніпуляції мера Мукачева Андрія Балоги вже не сприймаються депутатським корпусом і вони мають намір діяти більш рішуче.

Як ми повідомляли,   Мукачівський Водоканал підняв тарифи на водопостачання та водовідведення відразу на 100% з 29 грн до 59 грн за кубометр. Виконком це рішення підтримав одноголосно.

Підняття тарифів є протизаконним, бо на це діє заборона. Зараз   у Мукачеві взагалі найвищі тарифи на водопостачання та водовідведення.

Мер Андрій Балога постійно ігнорував вимоги депутатського корпусу, він оголошував перерву у сесії, а потім маніпулятивно звинувачував депутатів у небажанні приймати важливі рішення для міста. Далі більше, почався шантаж депутатів і тиск на них. Чого варте звільнення з посади директора школи №3 Степана Шинка. Як ми повідомляли, суд відновив Шинка на посаді директора, але мер знову його звільнив.

Всі ці маніпуляції, тиск та шантаж   вплинули на депутатський корпус і, зрештою, депутати прийняли ультимативне звернення.

«24 лютого розпочалася повномасштабна агресія російської федерації проти мирної України. Тоді українці почали гуртуватися й боротися проти спільного зовнішнього ворога. І депутатський корпус Мукачівської міської ради попри всі протиріччя та політичні погляди прийняв відповідне рішення – працювати в одному напрямку заради нашої держави та громади.

Але через короткий проміжок часу стало зрозуміло, що мер міста почав відстоювати власні інтереси, а не інтереси громади, виводити на перший план свої політичні амбіції, - йдеться в заяві депутатів.

«Розуміючи, що рада не прийматиме рішень, які не націлені на благо населення, міський голова використовував шпарину в законі, щоб мати можливість одноосібно приймати те, що йому потрібно, під виглядом «рішень виконкому». Останньою краплею стали «драконівські» тарифи на водопостачання.

Водночас ми зі свого боку завжди підтримували та готові й надалі підтримувати всі критично важливі й поточні ініціативи, але за умови прозорого використання коштів платників податків», - наголошують мукачівські депутати і оголосили свої вимоги:

Скасувати рішення виконкому щодо необґрунтованого підняття тарифів на водопостачання та водовідведення.

Розпустити виконавчий комітет міської ради, який приймає рішення на користь міського голови, а не громади.

Виконати рішення, прийняті на сесії Мукачівської міської ради, яка відбувалася 20 квітня 2022 року.

«До виконання цих вимог ми припиняємо брати участь у засіданнях сесій Мукачівської міської ради та депутатських комісіях», - йдеться у заяві.

Тепер справа за Балогою. Якщо він дійсно вболіває за місто та його громаду, то повинен це довести конкретними справами. У першу чергу він повинен знизити драконівські тарифи на водопостачання і обрати новий виконком ради, який служитиму місту та громаді, а не одному клану. Наразі міськрада є абсолютно недієздатною і не виключено, що в місті буде введено військову адміністрацію.

Prozak.info

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат