Віктор Микита: Закарпаття — серед лідерів у країні за рівнем транскордонного співробітництва

29.04.2023 10:50 ПОДІЇ

У межах Міжнародного саміту міст та регіонів, який пройшов під егідою Конгресу регіональних та місцевих влад при Президентові України в Києві, голова Закарпатської ОВА Віктор Микита провів ряд важливих міжнародних зустрічей.

Зокрема, було проведено робочу зустріч із представниками самоврядування Мережі регіонів трьох морів. Представники Тримор’я розраховують на активну участь наших регіонів у міжнародній економічній та інфраструктурній ініціативі, що об'єднує 12 країн Європейського Союзу й Україну, розташованих поблизу Балтійського, Чорного й Адріатичного морів.

Також Віктора Микиту, як голову Палати регіонів Конгресу регіональних та місцевих влад при Президентові України й очільника ОВА, запросили взяти участь у Конгресі місцевого самоврядування трьох морів, який у травні відбудеться у Любліні під почесним патронатом Президента Республіки Польща Анджея Дуди.

Під час Міжнародного саміту також було підписано Договір про співробітництво між Закарпатською обласною радою та Пардубіцьким краєм Чехії.

Окрім того, Віктор Микита у межах Міжнародного саміту очолив дискусійну панель, яка була присвячена гуманітарному розмінуванню і мінній безпеці. Це надважливі й актуальні питання, які і надалі визначатимуть темпи відновлення життя на деокупованих територіях.

Віктор Микита також провів важливу робочу зустріч із президентом Комітету регіонів Європейського Союзу Васко Алвесом Кордейро. Комітет регіонів ЄС – це важлива інституція, яка висловлює думку органів самоврядування різних рівнів. Завдяки їй регіони й міста можуть мати офіційне право голосу в процесі законотворення ЄС, що гарантує врахування їхніх позицій і потреб.

«Попереду багато роботи, результати якої можуть суттєво вплинути на розвиток громад і регіонів України. Представники Палати регіонів Конгресу регіональних та місцевих влад при Главі держави вже залучені у процес підготовки. Закарпаття — серед лідерів у країні за рівнем комунікації і транскордонного співробітництва», - розповів Віктор Микита.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат