Чому нас блокують

29.04.2023 10:45 ПОДІЇ

Ця жорстока війна затягується. Це вигідно ворогу. Кремлівські щурі розуміють, що можуть нас добряче виснажити, а Захід просто замориться нам допомагати, бо там населення вже втомилося від нашої війни і від того, що через війну страждає добробут населення і в Європі та США.

Захід був повний ентузіазму на початку війни і ми отримували величезні вантажі гуманітарної допомоги. Але головне – ми отримали бізнес-безвіз і могли возити свою продукцію закордон. Українські продукти та товари почали заповнювати полиці тамтешніх магазинів. Згодом Захід став лояльним до нашого зерна і через обмеження провезення українського зерна Чорним морем на Захід пішли потоки вантажівок з нашим зерном, а також кукурудзою.

Аж тут сталося щось дивне. Першими забунтували румунські фермери. Вони почали перекривати автомобільні траси біля держкордону з Україною, щоб не пропускати нашу пшеницю та муку, а також іншу сільськогосподарську продукцію. Все через те, що наша продукція значно дешевша і румунські фермери не змогли продавати у своїй же країні власну, більш дорожчу, продукцію.

Ну а потім понеслося – подібні протести фермерів почалися в Угорщині, Словаччині та Польщі. Тобто, в країнах, які є нашими партнерами.

Найбільший скандал виник у Словаччині, де політики-опозиціонери переконували мешканців Словаччини, що сільськогосподарські продукти з України не лише дешеві, але й шкідливі. Вони почали по телебаченню демонструвати ніби-то зіпсоване українське зерно і лякати пеніциліном в українському меді.

Все закінчилося тим, що сусідні країни заборонили ввіз українського зерна. Щоправда, Польща потім дозволила ввозити зерно, але лише транзитом до інших країн, а щоб його не розвантажили у Польщі, то наші вантажівки супроводжувала поліція аж від кордону до кордону.

Ну і найгірша для нас ситуація наразі у Словаччині. Тут заборонили ввозити з України будь які продукти харчування і не лише в промислових масштабах. Словаччина заборонила ввезення продуктів тваринного походження, а також меду, насіння, круп, овочів, фруктів, горіхів у багажах подорожуючих. Це удар по десяткам тисяч наших переселенців, які наразі проживають у Словаччині і регулярно навідуються в Україну, щоб купити більш дешевих продуктів харчування.

Такі блокади є ударом по і так ослабленій війною економіці України. Наші надра оцінюються у 15 трильйонів доларів, але крім копалин саме сільськогосподарська продукція була тим, що приносило найбільші прибутки в бюджет держави. Зараз значна частина наших родючих земель захоплена окупантами і ми просто втрачаємо свої позиції країни-годувальниці.

Щоправда, деякі експерти кажуть, що зернова блокада триватиме недовго. Бо клімат стрімко міняється і через посуху велика частина населення землі опиниться перед загрозою голоду. І український хліб стане потрібним, як ніколи раніше. І вже за більші гроші.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат