Товариство вірменської культури ініціювало благодійний концерт «Діти Закарпаття – воїнам ЗСУ»

22.04.2023 19:12 РАТУША

19 квітня в Ужгороді відбувся благодійний концерт під назвою «Діти Закарпаття – воїнам ЗСУ». Захід зініціював голова Товариства вірменської культури Закарпаття «Арарат» Карен Енокян, який частково став і спонсором заходу. До фінансової підтримки долучилися також підприємці Ужгорода, частина з яких – представники вірменської спільноти.

Благодійний захід, що мав за мету збір коштів для воїнів ЗСУ, відбувся під егідою Спілки вірмен України та за підтримки Закарпатської ОВА, Закарпатської обласної та Ужгородської міської рад. Серед дітей, які взяли участь у концерті, а це близько двадцяти колективів з Ужгорода та найближчих територіальних громад, чимало таких, чиї батьки зараз воюють у гарячих точках, захищаючи свободу України. Тож емоцій у залі, де в перших рядах сиділи бійці, було багато.

Голова Товариства «Арарат» Карен Енокян прокоментував: «Нашою метою стало привернення уваги громадськості до гострих проблем військових на фронті. Ми розуміємо, що держава робить для них усе можливе, але щодня є нагальні потреби, які успішно вирішують також волонтери за підтримки громадян України, зокрема й представників вірменської національної спільноти».

З його слів, організація діє на Закарпатті з 1996 року. Загалом у Закарпатській області проживає близько 500 вірмен. Більша частина живе в Ужгороді, інші — в Мукачеві, Берегові. Загалом в Україні до війни, за неофіційними даними, проживало майже пів мільйона вірмен.

Виконавчий директор Спілки вірмен України, під егідою якої відбувся захід, Овакім Арутюнян розповів, що консолідація етнічних вірмен, які проживають на території України, — одне з головних завдань організації. До складу Спілки, яку з 2011 року очолює Вілен Шатворян, входять вірменські громади різних регіонів України – усього 23.   Проте від самого початку війни, а це вже 9 років, переорієнтувалися на роботу і для фронту: гуманітарна допомога в Донецьку та Луганську області, допомога бійцям АТО ще до повномасштабного вторгнення.

«Продовжуємо робити це і зараз. Реалізовуємо багато вірмено-українських проектів. З перших днів вторгнення ми зробили заяву про те, що вірмени України з Україною. Багато наших воїнів знаходяться на фронті і стоять на варті українських земель і наших родин. Багато вірмен залишилося в Україні. Після перемоги ми повернемося до наших довоєнних справ, які й далі укріплюватимуть   відносини між Україною та Вірменією. Наші пекарні, наші ресторани з перших днів готують і для переселенців, і для військових. Наш великий бізнес теж надсилає сотні тон гуманітарних вантажів від вірменських громад на фронт.

Захід, який відбувся сьогодні в Ужгороді, – це не тільки збір коштів для воїнів ЗСУ, це також нагадування всім, зокрема нашим закордонним партнерам, що війна в Україні триває. Представники вірменської спільноти Закарпаття з перших днів війни займають дуже активну позицію. Саме завдяки таким людям, як Арсен Мелкумян, Карен Енокян та багато інших там робиться багато добрих справ. Товариство «Арарат» активно працює. Вірмени Закарпаття дуже інтегровані в українське суспільство, навіть ментально почувають себе закарпатцями. І це свідчення того, як добре в Україні завжди ставилися і ставляться до вірмен. Дякую всім, хто долучився до організації цього заходу, а також діткам, які взяли у ньому участь. Працюватимемо до перемоги!» – розповів Овакім Арутюнян.

До підтримки заходу активно долучився і секретар Ужгородської міської ради Арсен Мелкумян, який наголосив, що Вірменія та Україна мають давні історичні зв’язки. І тепер, у часи лихоліття країни, яка свого часу дала прихисток тим, хто постраждав від війни, зокрема в Нагірному Карабаху, сини Вірменії воюють пліч-о-пліч з українцями та представниками інших національностей. Він особисто як представник органів місцевого самоврядування з перших днів війни робить усе можливе, аби забезпечувати надійний тил. Пан Арсен спілкується з родинами захисників, допомагає та підтримує їх у вирішенні різних поточних питань. Разом з колегами-депутатами ініціювали та висадили дерева на Алеї життя у Боздоському парку на пам’ять про полеглих захисників-ужгородців.

Усі зібрані на благодійному заході кошти будуть спрямовані на потреби наших захисників.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат