Відзавтра в Ужгороді карантин у школах

30.01.2020 22:09 РАТУША

Таке рішення сьогодні прийняли на засіданні протиепідемічної комісії Ужгородської міської ради.

Призупинено також заняття в усіх позашкільних закладах: музичних та спортивних школах, гуртках, секціях тощо, не будуть проводитися розважальні та інші масові заходи. Дитячі садки працюватимуть, там проводитимуть посилені протиепідемічні та медико-санітарні заходи. Вологе прибирання із засобами дезінфекції повинно проводитися в міському громадському транспорті, комплекс заходів передбачено для закладів громадського харчування.

Лікар-епідеміолог Ужгородської міськрайонної філії ДУ "Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України" Світлана Оберемко навела статистичні дані: за останній тиждень побільшало звернень за медичною допомогою у медичні заклади з приводу гострих респіраторних вірусних інфекцій – зі 741 до 1155 (+414 випадків), це на 55,8 % більше у порівнянні із минулим тижнем. Серед усіх захворілих – 804 дітей до 17 років (69,6%), серед дорослих захворюваність зросла несуттєво: 351 випадок у порівнянні із 305 за минулий тиждень, відмічається й поступове зростання показника госпіталізації.

Показник захворюваності із 653,8 зріс до 1019,1 (на 100 тис. населення), таким чином на 5,3% перевищив рівень епідемічного порогу (епідпоріг – 967,7 на 100 тисяч населення).

Також, за словами в.о. начальника управління охорони здоров’я Ірини Столярової, із початку цього року виявлено 21 випадок лабораторно підтвердженого діагнозу сезонного грипу типу А, зокрема і 2 випадки грипу типу А+В (експрес-методами), що підтверджує циркуляцію сезонних вірусів грипу серед населення Ужгорода.

Захворюваність дітей шкільного віку зросла в 1,8 рази: із 287 випадків за попередній тиждень до 541 випадку цього тижня. Як повідомила начальниця управління освіти Ужгородської міської ради Наталія Мухомедьянова, за даними моніторингу на 30 січня в шкільних закладах відсутні 3537 дітей (20,7%).

Головний лікар КНП «Ужгородська міська дитяча лікарня» Ігор Рошко наголосив, що за останній тиждень різко зросла кількість госпіталізованих дітей з ускладненнями – високою температурою, пневмоніями.

Отож комісія прийняла рішення призупинити навчання у школах з п’ятниці, 31 січня, на два тижні. Епідемічну ситуацію продовжуватимуть моніторити.

Пресслужба міськради.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат